Шпановићева: Неправда! Из Србије сам!

Атлетичарка Ивана Шпановић огласила се после Светског првенства у Лондону, где је у драматичном финалу остала без медаље.  Иванина реакција: Ово је лудо? Причајте ми о томе! Хероина српског спорта трудила се да задржи осмех и после тешко схватљивог губљења злата.  Ивана: Да ли за златну? Процените сами. . .  Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић каже да је јако желела медаљу и да није овако замишљала исход такмичења.  Да буде још теже: Бројеви на леђима ПОСЛЕДЊИ пут! Овакав расплет нико није могао ни да нацрта.

Остали спортови 12.08.2017 | 12:15
Шпановићева: Неправда! Из Србије сам!
"Неправда. Из Србије сам. Знам да је злато моје кад-тад", написала је Шпановићева на Твитеру.

Ивана је водила након друге серије са скоком 6,96 метара, а иако је на снимку изгледало да је у последњој серији скочила преко седам метара, званични подаци показали су да је то био скок од 6,91 метара.

Шпановићевој је медаља измакла за један центиметар због броја на дресу.

Ивана Шпановић прошла је кроз тешко описиву драму и остала без злата.

У финалу Светског првенства у Лондону скочила је најдаље (сигурно преко 7,02), али није освојила злато, јер јој је тај скок "скратио" број на леђима.

Зихернадла је поцепала папир док је трчала, папир је пао у песак пре ње и свео јој резултат на 6,91.

Ево шта је Ивана рекла одмах после финала, док је српска делегација у контролној соби неуспешно покушавала да се избори за спортску правду са непопустљивим судијама.

"Да, мислила сам да имам 'тај' скок, дефинитивно. Ипак, ово није први пут да имам проблем са бипом. Где год да га ставим имам проблем. Не знам како то да променим, шта да урадим", рекла је Шпановићева крај стазе.

На констатацију новинара да је лудо то што је изгубила такмичење и злато због броја на леђима, Ивана се насмејала...

"Да, причајте ми о томе!"

Погледајте како је Ивана звучила одмах после трке:



Ивана: Да ли за златну? Процените сами... Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић каже да је јако желела медаљу и да није овако замишљала исход такмичења.

"Колико год да ми је тешко да признам, ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси. Да сам била способна за медаљу – била сам. Да ли за златну, ви можете најбоље да процените", рекла је за РТС Шпановићева, захваливши се навијачима у Србији на подршци.

Како је објаснила, имала је проблема на залетишту, највише због ветра јер су јој фалила такмичења која није одрадила због повреде. 

"Видели сте колико сам се борила али једноставно, друге девојке су биле боље", искрена је Ивана. 

Захвалила је навијачима у Србији на подршци "не само данас него свих ових година". 

Она је рекла да је уложен протест на њен шести скок у финалној серији у Лондону, али да је после прегледа снимка одбијен. 

"Учинило нам се да је скок много даљи. Али, на крају, после снимка и слика које смо погледали, видели смо да је број оставио задњи траг", рекла је Шпановићева. 

Ивана је освојила четврто место на Светском првенству у Лондону, пошто је у другој серији финала остварила најбољи скок од 6,96. 

Она је у последњој серији забележила одличан скок, али јој се откачио број, дотакао песак и знатно умањио даљину. 

Атлетски савез Србије одмах је упитио жалбу на одлуку, али је она касније одбијена, што је изазвало жустру реакцију првог човека српске атлетике Веселина Јевросимовића. 

"Срамотно суђење женског скока у даљ на СП у Лондону. Одлука је донета искључиво на основу видео снимка. Ивана је за нас светска шампионка", објавио је на Твитеру Јевросимовић. 

Златна медаља припала је Американки Бритни Рис (7,02 метара), сребро Рускињи Дарији Клишиној (7,00), а бронза Тијани Бартолети из САД (6,97).

Да буде још теже: Бројеви на леђима ПОСЛЕДЊИ пут! Овакав расплет нико није могао ни да нацрта.

Уместо да слави титулу светске шампионке - Ивана Шпановић вечерас покушава да се помири са лошим, катастрофалним сплетом околности, за који није крива!

Иако је била најбоља на Светском првенству, иако је скочила највише и иако је урадила шта је планирала - она вечерас није постала првакиња, нити је завршила на подијуму.

За то је "заслужна" зихернадла, која је поцепала папир на Иваниним леђима и тако јој скратила скок вечери са седам "и кусур" метара на само 6,91.

Неколико сати касније, након што је надлежна комисија одбила жалбу српске делегације, из Лондона је на вечерашњу рану стављена пуна шака соли:

Управо завршено Светско првенство у Лондону било је последње такмичење на којем су се користили папирни бројеви у техничким дисциплинама!

И баш на овом догађају је баш то парче лошег папира одлучило питање победнице.

Невероватно, несхватљиво и тешко разумљиво....

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

12.08.2017 11:01

Да је којим слуцајем прије задње серије Ивана била прва а да се овако несто догодило американки сигурно би судије другације одлуциле тј.признале би скок не би се освтртале на никакав број.Америцке слуге нису хтјеле да се замјере американцима.Лондон други Хаг....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк

12.08.2017 11:21

Ма какав број, скочи даље па ћеш видјет сама.

ОДГОВОРИТЕ