СДС је ријешио клириншки дуг

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић изјавио је да је његова странка ријешила питање наплате клириншког дуга Русије према БиХ и да власт у РС нема никакво право да својата ово питање.

Република Српска 11.08.2017 | 19:01
СДС је ријешио клириншки дуг
Станић је оцијенио да је актуелна власт имала прилику да то питање ријеши док су били власт на нивоу БиХ, додавши да власт Републике Српске ради "наопако, на штету и против Републике Српске", саопштено је из СДС-а.

Он је оповргао тврдње власти Републике Српске да је буџет ушао у фазу редовног плаћања, јер постоје обавезе од више десетина милиона КМ, које се односе на правна лица и грађане Републике Српске који су добили правоснажне пресуде против Српске.

- Када је ријеч о буџету, хвалисање премијерке Жељке Цвијановић да ту добро стојимо није тачно, јер ево јуче смо видјели информације да нас чека 920 милиона отплате дуга. Премијерка је до сада дала више изјава које показују да нема никакво знање о томе како функционише буџет - навео је Станић.

Ако буџет добро функционише, додао је Станић, Владу би требало да исплати преостале обавезе од 30 милиона КМ према пољопривредним произвођачима и аграрном сектору у којем је, како наводи, катастрофално лоша ситуација.


(Фена)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Зозон

11.08.2017 17:15

Реци це амбасадор Иванцов ко је заслузан .А онда цекам вас одговор .Бице као са Српском православном црквом ,реци цете да се стављају на страну СНСДа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасе

11.08.2017 17:53

Дајте па зна се Додо је вец тти године цвилио за лову сто јест јест

Name

xxx

11.08.2017 18:58

Жељка и буџет то су два свијета. Шта она зна о економији? Да ишта зна не би се прихватила функције на којој се налази. Да јој понуде да буде хирург и то би радила. Она не зн да не зна.

Name

Дарко Миха

11.08.2017 19:40

Власт ће те паре да проћерда док си рекао кекс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

11.08.2017 19:44

Колико је власт халабуке дигла око тог клирнишког дуга, а кладим се да ће свака трећа марка да заврши путем тендера у џеповима њихових тајкуна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

11.08.2017 21:04

Добро питање зашто нису омогућили да се добију паре од тог дуга када је СНСД био на власти на нивоу БиХ. Они су тада били заузети крађом тако да им то није било ни на крај памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Косовац

12.08.2017 06:30

Било би интересантно видјети да ли ће иједна марка отићи у општине у којима је на власти СДС или нека друга странка из СзП у шта чисто сумњам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинар

12.08.2017 10:30

Права истина је да је господин Миле Додик иницирао то питање одласцима у Русију и подстакао брзу реализацију наплате. Ако не вјерујете питајте Путина.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста висе лагања

13.08.2017 08:13

Јел хоцес да казес да у Србији постоји та васа СДС да би Руси и Србији клирински дуг исплатили у цасх-у ? Престаните да лазете и ви и онај Црнадак.Јел икада Црнадак био на видењу код В.Путина?Јел икада ико из СДС исао у Русију ? Ова исплата БиХ-у је циста ПОЛИТИЦКА одлука Руса.Мозда има ,а мозда и нема везе са оним кредитима сто је Додик тразио од Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГОР

13.08.2017 18:50

А не поставља се питање ко и кад је зарадио тај ДУГ .Па што не наплате из Сјеверне Кореје.???? или из Румуније или ти из Албаније,.Лако је наплатит туђи труд и жуљ .И још се сви хвале ко је заслужан???!!!,па Ми који смо радили у то вријеме и роба је ишла за Фирме из СССР-а .а ми смо истјерани из истих, опљачкани, а фирме упропаштене,и покрадене.

ОДГОВОРИТЕ