Постоје играчи које новац НЕ може да купи!

У ери када све има своју цену и када се фудбалу дописују нуле сваког лета, један клуб, бар на једно лето, одбио је и да чује понуде за једног играча. Браво!

Фудбал 12.08.2017 | 19:00
Постоје играчи које новац НЕ може да купи!
"Желели бисмо да појаснимо наш став о могућем трансферу Филипа Кутиња. Коначан став клуба је да ниједна понуда за Филипа неће бити разматрана и да ће он остати члан Фудбалског клуба Ливерпул када летњи прелазни рок буде завршен".

Две реченице у којима је речено много тога.

Чак, више од дефинитивног "НЕ" свима, па и моћној Барселони и њеним све незгоднијим понудама, које су прво износиле 70, па пуних 100 милиона евра за "Малог мађионичара".

У ери када светски богаташи фудбалу сваке године допишу још једну нулу, овакав радикалан став америчких власника на челу славног клуба, људи из "Фенwаy Спортс Гроуп", заиста је вредан пажње. Бар на једно лето постојаће један клуб који неће разматрати понуде за своју прву звезду чак и уколико би оне износиле ______________________ (допишите суму сами).

Саопштење "окачено" овог петка нешто пре поднева на званичан портал "редса" добија на значају утолико што иза њега стоје Американци, бизнисмени, људи који су више пута од доласка у енглески фудбал (не само у Ливерпул) доказали да све има цену и да се око свега може постићи договор уколико је резултат профит и подела дивиденди на крају године.

Ливерпул од пре годину, две, три свакако би продао Кутиња, можда већ и после оне понуде од 70 милиона евра, али изгледа да се доласком Јиргена Клопа у тренинг центар у Мелвуду нешто променило.

Немац је, за сада, вратио Лигу шампиона на реновирани и проширени "Енфилд", а упркос томе што никако не успева да сложи мозаик трансферима Набија Кеите и Вирџила ван Дајка, у клубу су уверени да би сезона која у Енглеској званично почиње данас могла да донесе велике ствари које би биле недостижне уколико би Кутињо скинуо дрес са бројем "10" и отишао да одглуми Нејмара у једном од најјачих тимова свих времена.

Бар на једно лето, бар у једном клубу, вера у спортски успех стављена је испред озбиљне зараде.

Да буде још оваквих вести...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар