Шапић глуми да није политичар

Александар Шапић већ има слоган за београдске изборе?

Србија 11.08.2017 | 07:48
Шапић глуми да није политичар
Председник општине Нови Београд је на на Твитеру објавио фотографију која личи на предизборни плакат, а на којој је истакнут слоган: “Београду треба градоначелник не политичар”.Шапић је тако покушао да прикрије да је заправо политичар јер се бави политиком, а био је и функцинер Демократске странке.

Шапић за “Ало!” наводи да је он у кампањи од момента када је изабран на јавну функцију и додаје да не зна још увек да ли је то слоган или није.

Мишљења стручњака су подељена. Док једни тврде да је овај потенцијални слоган бесмислен, други пак кажу да за одређени део становништва ова крилатица може да има одређени ефекат.

Председник општоине Нови Београд Александар Шапић за “Ало!” истиче да неће имати званичну кампању.

"Лично мислим да људи који се баве неком јавном функцијом од момента када су на то место постављени све што раде је кампања. Како се буду приближавали избори сви остали ће улазити у кампању, а мене ће бити све мање и мање, јер ни на Новом Београду нисам имао класичну кампању са билбордима, рекламама, спотовима", казао је он и додао да још увек није одлучио да ли ће задржати крилатицу “Београду треба градоначелник не политичар”.



Градоначелник, а не дивљи градитељ

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић је за “Ало!” прокоментарисао потенцијални слоган председника општине Нови Београд Александра Шапића.

"Београду је потребан градоначелник, а не дивљи градитељ", кратко је за наш лист истакао Ђукановић.

"Не знам да ли ће то бити слоган. То што смо написали је нешто што мени делује као нека моја логика, а да ли је слоган или није немам појима. Стварно мислим да у локоланој самоуправи треба да буду људи који су менаџери и који су спремни да раде оперативно, а мање да се баве политиком", закључио је Шапић.

С друге стране, маркетиншки стручњак Небојша Крстић сматра да је овај потенцијални слоган бесмислен.

"Шапићев слоган делује као да су га смислили исти они који су Динкићу у Г17 смислили “сручност испред политике”. “Градоначелник, не политичар” је бесмислица, пошто је градоначелник политичка функција која захтева политичара. Такође, Шапићу би неко требало да објасни, да се на локалним изборима не бира градоначелник, већ листа одборника, а тек потом изабрани одборници бирају градоначелника у Скупштини града", казао је он за “Ало!”.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да је Шапићев штаб прорачунао шта им се исплати.

"Питање је да ли он иде на то да буде градоначелник или да успе да повуче свој покрет да буде боље позициониран. Што се тиче слогана, сигурно да је за један део становништва коме је доста класичних политичара, а Шапић није класични политичар, такав слоган може да има одређени ефекат. Вероватно тај слоган може да буде успешан у неким оквирима које за деловање има Шапић, а то свакако није победа на изборима", казао је он за “Ало!” и додао да у Шапићеву циљну групу на београдским изборима спадају једним делом грађани који живе на Новом Београду, а другим делом разочарни бирачи ДС-а и Саше Јанковића у другим деловима града.

Извор: Ало

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац рс

11.08.2017 07:51

КАО СПОРТИСТА ОК АЛИ ЈЕ ТО ИПАК ЗУТА ЛОПУЗА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

11.08.2017 08:22

Какав год бољи је од ове багре...

Name

Ре

11.08.2017 15:24

Сапицу ,саветујемо ти да јос једном преспавас ,и мало премислис "о својим лудоријама

Name

КОГДЕ

11.08.2017 09:34

Ради, цини. некраде. добар.

ОДГОВОРИТЕ