Семберац, Михаило Ристић, отворио душу Русима...

Одрастао сам у Малој Москви, али ништа нисам знао о Краснодару! „Све о овом клубу ми је испричао Душан Анђелковић“, поручио млади универзалац.

Фудбал 12.08.2017 | 00:00
Семберац, Михаило Ристић, отворио душу Русима...
Јуче Срђан Плавшић, а колико већ наредног четвртка Михаило Ристић. Доскорашњи Звездин универзалац прошао је период адаптације у редовима Краснодара и почео да добија поверење тренера Игора Шалимова.

Делује да је изабрао праву средину. Навијачи Црвене звезде ће му сигурно пожелети срећу, али тек после 24. августа... Уочи двомеча са црвено-белима Михаило Ристић је дао опширан интервју за званични сајт Краснодара. Говорио је о свему. Одрастању, тешкој ситуацији у Југославији, Звезди, рату...

„Рођен сам у Бијељини, али сам одрастао у Доњој Трнови. То је село. Ипак, мештани га зову Мала Москва, јер у центру постоји парк пријатељства између Србије и Русије. У том крају сам провео детињство. Почео сам да играм фудбал у претшколском узрасту. Мој отац је основао школу фудбала у граду. Он ме је научио свему што знам. Тако је било док нисам напунио 15 година и отишао у Звездину академију, Тада сам знао да ћу бити фудбалер, био је то велики корак за мене. Када сам се преселио у Београд отац је наставио да ради у пошти, а пре тога је упоредо држао и школу фудбала" поручио је Михајло Ристић.

Млади универзалац је таленат за фудбал наследио од оца.

„Отац је играо фудбал ма аматерском нивоу. Имао је шансу да постане професионалац, али родитељи га нису пустили у Београд. Тада је у Југославији била јако тешка ситуација. Рат је трајао“.

Руску јавност Ристић је импресионирао на дебију против Лингбија. Променио је четири позиције и задовољио тренера Шалимова.

„Донедавно сам играо класичну десетку, а прошле сезоне у Звезди су ме користили као левог бека. Добро је када играч може да игра на више позиција. Лакше му је да се избори за место у стартној постави, односно то тренеру пружа већи избор“.

Говорило се да ће Ристић каријеру наставити у Италији или Шпанији, али је Краснодар био најконректнији.

„Био сам изненађен. У то време сам играо за младу репрезентацију на Првенству Европе у Пољској. Завршили смо утакмицу када ме је позвао Душан Анђелковић и рекао о интересу Краснодара. Слабо сам знао о том клубу и руском фудбалу, уопште. Много сам причао са Душаном о Краснодару, он је овде играо и сјајан је момак. Такав је да би свакоме помогао. Све што ми је рекао о његовом бившем тиму испоставило се као тачно. Добро је што сам овде“, додао је Ристић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар