Потрага у Дортмунду: Не знају гдје им је Дембеле?!

Да ли у Барселони имају одговор?! Усмане, где си? Дембеле прескочио тренинг Борусије. Тренер Петер Бош не зна где је.

Фудбал 11.08.2017 | 15:00
Потрага у Дортмунду: Не знају гдје им је Дембеле?!
После продаје Нејмара, Барселона је као своје две највеће "мете" у прелазном року истакла двојицу - Филипеа Кутиња из Ливерпула и Османа Дембелеа из Борусије Дортмунд.

Док Бразилац у Енглеској ћутке прати преговоре и упорно одбијање "Редса", Дембеле (20) је очигледно решио да узме ствар у своје руке.

Дан након што је Борусија саопштила Барселони да Француза неће пустити за мање од 150 милиона евра, млади нападач се није појавио на тренингу!

"Дембеле није дошао и не знамо где је. Не можемо цео дан да дођемо до њега", рекао је тренер Борусије Петер Бош.

У таквој ситуацији, Дортмундова снага у преговора прилично је уздрмана, јер перспективни офанзивац очигледно жели да се пресели на Ноу Камп.

Дембеле је стигао из Рена прошлог лета за 15 милиона евра и постигао шест голова у дебитантској сезони у Бундеслиги.

Нејмар је прошлост, Усман Дембеле по свему судећи будућност Барселоне! ФранцускиЛ'Екип наводи да је селидба 20-годишњег нападача на стадион “Камп Ноу“ питање сата, а не дана. Из Немачке стиже информација која говори у прилог тој тези: Француз се данас није појавио на тренингу Борусије и тренер Петер Бош не зна где је.

“Није био овде јутрос и ако ћу да будем потпуно искрен, онда морам да кажем да немам појма зашто. Пробали смо да конткатирамо с њим, али нисмо успели. Надамо се да је добро, да је жив“, рекао је Бош на конференцији за новинаре.

Дан раније Дембеле му је рекао да је са друштвом у Паризу, али му није помињао ништа о Барселони. Зна се да би он радо у Блауграну, али је проблем што клубови не могу да се договоре о обештећењу. Л'Екип помиње суму од 120.000.000 евра, Паризјен иде на чак 130.000.000, али немачки медији упорно инсистирају на томе да Борусија неће попустити без надокнаде од 150.000.000!

Превише чини се, али Барса је у цајтонту и Милионери ће све учинити не би ли то искористили да оплемене клупску касу, па је тако и могуће да десетоструко зараде на Дембелеу кога су прошлог лета довели из Рена за свега 15.000.000 евра. Додуше, добар део од обештећења лећи ће баш на Ренов рачун јер је такав договор постигнут лета 2016. године.

Наводно, Дембеле у Паризу чека дозволу да отпутује у Барселону и финализира трансфер. Блауграна ту неће стати. Следећа мета је Филипе Кутињо. Ливерпул је одбио понуду од 90.000.000 фунти (100.000.000 евра), али је Барса спремна да иде и на 120.000.000 европских новчаница, а то ће већ бити превише примамљиво за људе на Енфилду. Односно, Барса би била спремна да иде до 120.000.000 евра ако је Борусија не би “измузла“ за тих 150.000.000.

Ипак, Милионери су потврдили да су се данас састали са челницима каталонског великана, али оно што су понудили челници Блаугране није задовољило челнике немачког клуба.

„Преговарали смо са Барселоном око потенцијалног трансфера Усмана Дембелеа. Током преговора Барселона је упутила понуду која није у складу са квалитетима играча, али ни тренутном ситуацијом на фудбалском тржишту. Борусија је одбила ту понуду“, стоји у саопштењу Милионера.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар