Маркес на црној листи САД због везе са нарко босом!

Мексички фудбалер Рафаел Маркес налази се међу 22 људи које је министарство финансија САД санкционисало због наводних веза са трговином дрогом.  Легендарни Рафаел Маркез сарадник вође нарко картела?! Америчке власти му замрзле имовину у САД и забраниле својим држављанима да обављају послове са њим.

Фудбал 11.08.2017 | 12:00
Маркес на црној листи САД због везе са нарко босом!
Маркес је дугогодишњи капитен репрезентације Мексика и некадашњи фудбалер Барселоне, који се прошле године вратио у своју земљу где игра за Атлас.

Поред Маркеса, на списку је између осталих и познати мексички музичар Хулио Сесар Алварес, а те 22 особе су означене као људи који су у дугогодишњим односима са Раулом Флоресом Ернандесом.

Саопштено је да су санкције резултат вишегодишње истраге о трговини дрогом коју води Флорес Ернандес, који по наводима те америчке институције ради самостално, али је повезан са два картела у Мексику.

Санкционисана су и 43 објекта у Мексику, медју којима један за сада неименовани фудбалски клуб и казино. Санкције замрзавају све америчке имовине тих људи и забрањују држављанима САД да послују са њима.

Легендарни мексички фудбалер Рафаел Маркез у дослуху са вођама нарко картела? Тако тврде америчке власти, кјоје су бившег штопера Барселоне, а сада мексичког Атласа, уврстиле на листу 22 особе санкционисане због веза са дилерима.

Казне су последица дугогодишње истраге вође нарко картела Раула Флорес Ернандеза.Маркез - капитен репрезентације Мексика - и познати певач Хулио Цезар Алварез, наводно су представљали параван за прљаве послове Флорес Ернандеза.

Истиче су да и Маркез и Алварез наступали у Флорес Ернандезово име, па и да су се у папирима водили као власници његове имовине. Обично то значи да су особама осумњиченим за најтежа кривична дела помогала да оперу паре.

Иначе, поред 22 физичка, кажњено је и 43 правна лица, укључујући и један казно и један фудбалски клуб. Свима оптуженима биће замрзнута сва имовина у САД, док ће америчким држављанима бити забрањено да учествују у пословима са изгредницима.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар