Узаврела дебата о Немањи Матићу...!

Зашто га је Челси пустио и зашто Погба није био ни изблиза толико добар? Хвалоспеви о српском репрезентативцу упркос поразу од Реала.

Фудбал 10.08.2017 | 23:45
Узаврела дебата о Немањи Матићу...!
Реал Мадрид је био бољи. Много бољи. Реал Мадрид нема квалитетне играче, већ научнике који су годинама проучавали лопту. Манчестер јунајтед има такмичаре. Има брзину. Има снагу. Али нема генијалце какви су Лука Модрић, Иско, Тони Крос. Па су се после пораза од Краљевског клуба у Скопљу многи изненадили због тога што је Немања Матић - класичан разарач противничке игре по увреженом мишљењу - можда и једини на терену изгледао као човек с идејом. Пол Погба, од кога се због цене од 105.000.000 евра тако нешто очекује, потпуно је подбацио, иако је план био да му баш Матић дозволи да се размаше.

Уместо тога, Матић је морао све сам, иако је и он имао проблема са кратким и брзим дуплим пасовима много нижих и много покретљивијих Реалових играча, Иска пре свега.Погба је на тренутке показивао да зна, али је углавном био невидљив. Уосталом, локалниМанчестер Ивнинг Њуз овако је оценио партије обојице.

ПОЛ ПОГБА - 5: Почео је као да је једва чекао овакву утакмицу, али онда је једноставно нестао. Повремено је правио погрешне изборе, посебно у контранападима.

НЕМАЊА МАТИЋ - 8: Био је кичма Манчестер јунајтеда. Био је стабилан, поуздан. Једини је успевао да мало размрда екипу, али му је била потребна помоћ.

Јавност је углавном сагласна, па се и навијачи Челсија сада питају: зашто смо га уопште продавали? Антонио Конте је и сам признао да баш и није пресрећан због растанка са српским репрезентативцем рекавши да "некад једноставно морате да прихватите ово трансфер лудило".

Одмах су кренула разна тумачења, сензационализму склони медији придали су оваквим речима шире значење оценивши да је Челсијев шеф струке овиме ударио на Романа Абрамовича и управу клуба. Али не само жути медији. Легенда Манчестер јунајтеда Гери Невил каже да је одлука Плаваца да великом ривалу у шампионској трци уступи тако доброг играча сасвим нелогична.

"Обично када играч одлази из клуба не слушате тренера како јавно јадикује због тога. Обично кажу да је дошло време за растанак, да је то прави тренутак... Нема никакве сумње да Конте није одобрио овај трансфер и да му се то нимало не допада. То је заиста чудан потез, заиста јесте, да продајеш уопште једном од највећих ривала. Некад се такви послови изгурају, али нисам осетио да је Матић баш гурао. Или то барем није радио јавно. Врло ретко ћете видети овако велике трансфере између два конкурентна куба. Чудно кажем", отворено ће Невил.

Питање за управу Челсија. И осмеси на лицима навијача Манчестер јунајтеда. Мада су умели ривали да им узврате. Јер ипак није баш похвално за екипу када јој је убедљиво најбољи играч на терену - задњи везни. Бар не за екипу која има амбицију да напада и осваја.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар