Боаћи о Билу Гејтсу, Алију и зашто се плаши Бога...

Нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи попуњавао је лексикон из Звездине брошуре која се добија пред утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Фудбал 09.08.2017 | 15:45
Боаћи о Билу Гејтсу, Алију и зашто се плаши Бога...
У њему је одговарао не питања која се не односе на фудбалски терен и открио зашто му значи Тијери Анри, шта увек има у фрижидеру и још занимљивих појединости о себи.

Никада није имао срећан број, али каже да му сада 14 доноси срећу.

"Никада га раније нисам носио на дресу, а сада сам га изабрао због Тијерија Анрија, чијем фудбалском умећу се дивим. Он ми је по мом мишљењу један од најбољих нападача на свету и одлучио сам се да и ја окушам срећу са његовим бројем. Пошто ми иде добро нећу га мењати" рекао је Боаћи за клупски сајт Звезде. 

Открио је да му је омиљена храна пиринач, омиљено пиће сок од јабуке, али и да алкохол пије тек понекад у посебним приликама. На питање шта увек има у фрижидеру и како би се снашао у кухињи одговара, "Пилећа крилца. Могу да покушам. Нисам много лош, живео сам сам у Италији тако да знам да спремим пасту на неколико начина". 

Кућног љубимца нема, а ни омиљеног цртаног јунака јер се "из цртаћа не може ништа научити", али је занимљиво то кога би волео да упозна. 

"Била Гејтса. Желео бих да ме научи како да зарађујем као он, да ме посаветује како да будем толико успешан", каже Боаћи. 

Осим фудбала прати бокс који је тренирао кад је био дечак, а мотивацију проналази у Мухамеду Алију. 

"Слушам мотивационе говоре Ерика Томаса и Леслија Брауна. Такође волим да гледам филмове и најбоље мечеве мог омиљеног боксера Мухамеда Алија" .

Омиљени саиграч му је како каже, Абрахам Фримпонг, а боји се једино - Бога. "Имам страх од тога да Бог одлучи да престане да води рачуна о мени. Једино се плашим Бога."

Фудбал игра да би омогућио мајци лагоднији живот, јер је напорно радила да би обезбедила новац за породицу и жели да помогне онима који немају. Боаћи говори и о томе како је Звезда њему помогла у том процесу.

"Црвена звезда ме је довела у фудбалску жижу интересовања. Имао сам прилику да играм девет година у Италији, Јувентус ме је купио, али никада пре нисам играо у Лиги Европе. Црвена звезда ми је дала прилику да то остварим. Моје име сада знају људи који иначе никада не би знали за мене. Са Звездом могу све, а без ње бих још увек играо у Серији Б и зато сам много захвалан овом клубу. Љубав и захвалност ћу заувек осећати према овој екипи, чак и када је једног дана будем напустио", рекао је Боаћи.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар