Одгођено рочиште због повреде

Рочиште против бившег главног тужиоца БиХ Горана Салиховића, које је било заказано за данас, неће бити одржано због повреде осумњиченог, рекао је Срни Салиховићев бранилац Рифат Коњић.

Босна и Херцеговина 09.08.2017 | 07:28
Одгођено рочиште због повреде
Коњић је навео да је обавијестио поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ да је Салиховић тешко повријеђен.

"Обављајући пољопривредне радове, Салиховић је пао са зида који је висок три метра и задобио прелом пета на обје ноге. Тренутно је непокретан и чека се његов опоравак", истакао је Коњић.

Тужилаштво БиХ испитало је прошлог мјесеца Салиховића у својству осумњиченог у предмету у којем кривичну истрагу води Посебно одјељење за организовани, привредни криминал и корупцију.

Салиховић је осумњичен за низ неправилности у раду Тужилаштва БиХ, због чега је суспендован у септембру прошле године, а упоредо са дисциплинским поступком који је окончан, Тужилаштво води и кривичну истрагу против њега.

Канцеларија дисциплинског тужиоца терети Салиховића да је пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, да је омогућио вршење дужности тужиоца лицима која за то нису законом овлаштена, те да се мијешао у поступање судије или тужиоца.

Међу прекршајима је наведено и намјерно давање лажне или недовољне информације у вези с пријавама за радно мјесто, дисциплинским стварима, питањима унапређења и напредовања у служби или било којим другим питањима која су у надлежности Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/, те својим понашањем довео у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва БиХ.

Првостепена дисциплинска комисија ВСТС-а донијела је у јулу званичну одлуку којом је Салиховић смијењен са дужности главног тужиоца БиХ. Према овој одлуци он остаје тужилац Тужилаштва БиХ.

Извор: СРНА

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ауди

09.08.2017 06:04

Која бламаза. Ставио гипс да исфолира.Како је само пете сломио зар није јос ста могао сломити падом са три метра висине.Тог адвоката треба затворити због давања лазни изјава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

09.08.2017 06:24

И Ацо Џомбић је пао скоро са неке висине.Баш су интресантна та повређивања у оскудним моментима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Б. Лука

09.08.2017 07:41

Ваљда пресудним моментима.

Name

КОНДОР

09.08.2017 06:31

ВЈероватно није једини крив. Не бранеци никога, само објективно, нека се погледа у Тузиластву БиХ "слуцај незаконито запосљавање у Електропренос БиХ" и пријава уцињених кривицних дјела против Генералног директора и Изврсног директора за кадровске послове. Омбудсман писмено упозорава Тузиластво БиХ да крси прописе, те треба видити јос низ писмених дописа поводом радњи у том слуцају....??? Мозда горе ствари и веца одговорност него код Салиховица. И сам Горан Салиховиц нека се упусти, види и изнесе како други раде. Јер, по запримању Салиховиц покреце истрагу и послије његове смјене сваста се десава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

09.08.2017 10:54

Сад почиње бламажа какве нема на планети. Судство је највећи наш проблем.

ОДГОВОРИТЕ