Вратио 50.000 €, а награђен са...?

Обиласком кафића на Бановом брду у Београду у којем ради, Југослав Чукић започиње сваку ноћну смену. Као ноћни чувар дужан је да претресе сваки кутак локала и управо тако пре недељу дана пронашао је скоро 50. 000 евра, заборављених у башти кафића, случајно и надохват руке свим пролазницима.

Србија 08.08.2017 | 07:48
Вратио 50.000 €, а награђен са...?
"Узмем торбу и кад сам видео онолико новца, затворио сам је и унео унутра да поново погледам да није дрога или неко оружје. Свашта се дешава. Погледам поново. Само новац, зној ме облио. После пар сати долази човек и пита да ли је заборавио овде торбу. Ја му рекао да јесте и извадим торбу. Он је узео, на брзину пребројао и каже: У реду је, хвала и довиђења", испричао је Југослав Чукић за РТС.

Уместо награде, тек нешто љубазније хвала, овај поштени налазач са Бановог брда добио је када је прошле године вратио тек нешто мању суму.

"Било је пар хиљада швајцарских франака, две карте за Цирих и сва документа. Узмем личну карту и преко 988 га нађем", објашњава Чукић.

Реакције људи су, каже, подељене. Ипак, он се није двоумио. Ни тада, а ни сада.

"Стварно никад у животу нисам помислио... Ја сам могао да напуним шлепер са мобилним телефонима колико сам их нашао и вратио. Никада туђе нисам желео да узмем па макар био гладан", стиче поштени проналазач са Бановог брда.

А памти и те како боља времена. Тај господин снажних принципа по занимању је машински инжењер. Након распада раковичког „Југостроја“, остао је без посла. Запослио се као чувар и сада је, нада се, на годину дана до пензије.

Одгаја и седамнаестогодишњу унуку, која живи са њим и за коју, каже, мора увек да има. Али поштено, и на прави начин, па ко награди – награди.

(РТС)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мило

08.08.2017 05:59

Свака цаст кад има таквих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круна1

08.08.2017 06:14

Куд се мени не посрећи да нађем овако.

Name

Ре Мило

08.08.2017 06:15

Јел ових што врате или оних незахвалних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

08.08.2017 06:55

Ријети су овакви Људи, капа до пода Господине. Шта рећи, нека се црквењаци угледају на овог Човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.08.2017 07:29

Све похвале цеститом цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.08.2017 09:53

ТО ЈЕ КАО ДРОГА. ЗАШТО ГОСПОДИН ТО НИЈЕ ПРИЈАВИО У ПОЛИЦИЈУ ДА СЕ ИСПИТА КОЈЕ ТАЈ КОЈИ НОСА СТО ХИЉАДА МАРАКА ПО КАФИЋУ. ЗА МЕ НЕ ТАЈ ЧОВИЈЕК НИЈЕ УРАДИО ДОБРО ДЈЕЛО. ТО СУ ШВЕРЦЕРИ КОЈИ НОСЕ ПАРЕ ПО ТОРБАМА. ЗНАТЕ ЛИ ВИ КОЛИКО ЈЕ СТО ХИЉАДА МАРАКА СВИ ИЗГЛЕДА ЖИВЕ У ШВИЦАРСКОЈ ПА КАО НЕ ЧУДЕ СЕ ВЕЋ ПРИЧА СЕ ОКРЕЋЕ НА ДРУГУ СТРАНУ ДА ЉУДИМА КАО БУДЕ ЗАНИМЉИВО И ДА ДОТИЧНИ КАО ИСПАДНЕ ДОБАР ЧОВИЈЕК.СМИЈЕШНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

08.08.2017 18:39

У праву си ...Мало ко зна,а тацно је-када се код лица надје колицина новца веца од 10 000 марака,полицајци имају право утврдити поријекло.ТО НЕК СЕ ЗНА....Исто тако на границама....Јос ако се утврди да лице које располазе с огромном сумом новца нема покрице у власниству,у смислу посла којим се бави(примјера ради званицно на Бироу,а има 2-3 аута,некретнине и велику колицину новца без законског покрица) мозе бити у најмању руку приведен на инф разговор.Хајде ако смије,нек проба у ЕУ унијет ту торбицу тако,па да му надју.....