Андре Гомес за Кутиња?! Једино ако је Ливерпул ''луд''!

Андре Гомес у Ливерпулу: Барсин мамац за Коутиња или превара лета? Питање је колико би то био паметан потез за Редсе.

Фудбал 08.08.2017 | 19:00
Андре Гомес за Кутиња?! Једино ако је Ливерпул ''луд''!
Кренула је Барселона силовито, јер у Филипеу Кутињу виде јединог природног наследника Нејмара. Зна се одавно да је Ливерпулов Бразилац први пик управе каталонског гиганта. Али прва понуда - целих 70.000.000 евра плус још 10.000.000 у премијама - глатко је одбијена. Редси инсистирају на откупној цени од округло 100.000.000 евра. Није чак толико ни до пара, ако им оде Кутињу, као некад Луис Суарез, биће то веома тешко надокнадити.

Зато ће Барселона покушати да Ливепрулу понуди и нешто играчки, а не само финансијски мада је велико питање да ли је ова понуда заиста толико великодушна или Блауграна жели да "превари" Енглезе тако што ће им увалити Андреа Гомеса.

Добар играч, несумњиво, али његова прва сезона у Барси никога није убедила да је топ класа. Истина, нема клуба у којем је теже одиграти прву сезону. Осим ако се не зовеш Нејмар или Луис Суарез. И ту је разлика између највећих и Гомеса.

Кутињо је тај који прави разлику у Ливерпулу, а ако оде велико је питање да ли ће Јирген Клоп моћи да на тржишту пронађе другог играча приближно тог нивоа. Редси просто нису толико резултатски стабилни па да играчи хрле на Енфилд. Стара добра времена су избледела у сећању, Ливерпул више није ни редован учесник Лиге шампиона.

Отуд и не чуди што је Клопов став јасан: Кутињо не може да иде! Али нема клуба на свету где се пита само тренер. Људи у оделима размишљају и о новчаном аспекту, а колико год да су суме у фудбалском свету отишле дођавола овакве паре тешко је одбити. Још ако дође Андре Гомес да навијачима пружи илузију о томе да екипа неће испаштати на терену...

Барсина делегација стога ће поново отпутовати за Енглеску како би опипала пулс Редсима. Ако не прође понуда са Гомешом, покушаће и са Рафињом. У Лондону је већ и Гомесов менаџер Ђулијано Бертолучи. Да ли ће Ливерпул насести? И ако хоће, да ли ће Андре Гомес показати да нису у праву сви они који га омаловажавају откако је стигао на стадион "Камп Ноу". А много је таквих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар