Дан одлуке о извозу воћа и поврћа

У Сарајеву је данас дан одлуке.

Босна и Херцеговина 07.08.2017 | 07:30
Дан одлуке о извозу воћа и поврћа
Министри трговине Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије размотриће заједнички одговор на одлуку Хрватске да вишеструко повиси таксе на увоз воћа и поврћа из трећих земаља.

Према ранијим изјавама ниједна од земаља не искључује контрамјере, али се надају и реакцији из Брисела због кршења Споразума о стабилизацији и придруживању.

Увећање таксе на увоз воћа и поврћа двадесетдва пута Хрватска је у претходним данима правдала селекцијом најбољих пољопривредних производа за своје грађане.

Тај потез осуђују земље региона уз поруку да Хрватска тиме крши ССП, протежира поједине произвођаче и нарушава регионалне економске односе. Све детаље погледајте у наставку.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

07.08.2017 06:19

Браво Србији што је увела контра мјере. Тако се то ради кад те неко хебе у здрав мозак. Надам се да ће истим путем ичи и Македонија, Црна Гора, Македонија и БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

07.08.2017 06:50

Које су то контра мјере и када су уведене? Ништа није уведено,нити Србија смије ишта увести без одобрења из Брисела?! Мало се информиши прије него нешто напишеш. Па и овај текст који коментаришеш демантује тај твој коментар. Читај како је написано , а пиши не како мислиш, него како јест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

07.08.2017 07:24

Контра мјера коју примјењује Србија за сада је детаљна контрола робе која траје и по неколико дана а за то вријеме ти производи почну пропадати па их не могу продати и свака част за њих ја се надам да ћемо и ми увести исту мјеру или неку другу која ће бити данас договорена у Сарајеву. Стварно су више ови Хрвати покварени па сваке године они праве неке блокаде. Али треба увести мјере да им се то обије о главу јер више они извозе нама него ми њима

Name

Дарко

07.08.2017 07:28

Он мисли да је то историја па измисља.

Name

Последњи кинески цар

07.08.2017 08:18

Само су причали и размишљали о тој детаљној контроли као о могућности али је нису увели. Извор је Конзум ,тј. Идеа у Србији / Конзум/ гдје кажу да немају никаквих проблема са диструбуцијом робе из Хрватске.

Name

ОТСЕЦЕНА ГРАНА

07.08.2017 10:44

ЗАЛОСНО ХРВАТИ ОДСЕКОСЕ ГРАНУ НА КОЈОЈ СУ СЕДЕЛИ А НОВА ДОК ПОРАСТЕ И ЊИМА ЦЕ ПОРАСТИ РОГОВИ

ОДГОВОРИТЕ