Колинда зове Вучића у Загреб

Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић упутиће позив предсједнику Србије Александру Вучићу да на јесен посјети Хрватску.

Регион 07.08.2017 | 07:20
Колинда зове Вучића у Загреб
То незванично сазнаје хрватски “Јутарњи лист” из кругова блиских хрватској предсједници.

У предсједничком офису на Пантовчаку процјењују да су ”сазријели услови” за посјету, а по протоколу ”на реду” је, наводи лист, да српски предсједник посјети Загреб.

“Јутарњи лист” пише да је од раније познато да је Грабар-Китаровић одбила да позове бившег предсједника Србије Томислава Николића након његове изјаве да је легитимно то што у програму неких српских странака стоји да им је циљ граница Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица.

Како наводи лист, након те изјаве у Сарајеву предсједница Хрватске је донијела коначну одлуку да Николић неће бити службено позван, иако су прије те изјаве двије канцеларије припремале и договарале његову посјету.

У међувремену је, подсјећа хрватски дневник, Вучић, док је још био премијер, упутио позив и председници и премијеру Хрватске Андреју Пленковићу да посјете Србију ”када желе”, а Грабар-Китаровић је отишла у Београд на инаугурацију српског предсједника гдје је била врло срдачно дочекана.

“Јутарњи лист” пише да је сам Вучић показао жељу да се иде у смјеру нормализације хрватско-српских односа, а један од важних корака у том смислу је био и сусрет у Хрватској и Србији, те потписивање декларације о унапређењу односа у Суботици у којој су Грабар-Китаровић и садашњи предсједник Србије детектовали у ком смјеру та нормализација треба да иде.

(Јутарњи лист)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

07.08.2017 05:30

Да неце и они цртати нове границе. Несто она пуно око вуцка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

07.08.2017 05:47

"Сазрели су услови"? То би требало значити да Вучић признаје 'рваЦку до Земуна???

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрвати су...

07.08.2017 06:20

... (С)азрели за преиспитивање њиховог настанка и недјела које су поцинили у 20. вијеку - то би било од интереса за укупну свјетску цивилизацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

07.08.2017 10:32

Нека ју пита господин Вуциц,кад мисли платити људима станарска права,јер они су за њега гласали и донели му победу,зато сто их је слагао по 50 пут,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цетињанин

07.08.2017 19:01

Да слети на аеродром сто носи име ратног злоцинца Тудјмана? Не би вала исо

ОДГОВОРИТЕ