Јокић у Топ 5 најнесебичнијих играча у НБА!

Амерички сајт "Фадеаwаy wорлд" направио је листу десет најнесебичнијих играча у НБА лиги, а наш Никола Јокић се налази међу најбољих пет.

Кошарка 07.08.2017 | 18:30
Јокић у Топ 5 најнесебичнијих играча у НБА!
Центар Денвер Нагетса рангиран је као четврти најнесебичнији играч, односно кошаркаш који не гледа толико на своју игру, већ асистенцијама укључује све у игру.

Јокић је имао ту срећу да се цела франжиза подреди њему, да има максималну слободу, међутим он то враћа својом разноврсном игром у нападу.

"Фадеаwаy" наводи да је Србин дошао у НБА лигу као још један Европљанин који би делио минутажу са Нуркићем, међутим када су му дати "кључеви" напада, Никола се показао као један од најбољих високих играча у лиги. 

Брзо је постао један од најбољих асистената лиге и не само код високих играча, већ уопште, наводи овај портал. 

Јокић је прошле сезоне био у конкуренцији за награду за играча који је највише напредовао, као и за најбољу асистенцију године. Од када је средином децембра напад почео да се врти око Николе, Денвер је постао најбољи офанзивни тим лиге, бољи чак и од Голден Стејта. 

Када је реч о осталим позицијама, од десетог до петог места распоред изгледа следећи: Дерон Вилијамс, Стеф Кари, Марк Гасол, Борис Дијао, Рики Рубио и Режон Рондо. 

Четврто место је наш Никола, трећи је рангиран Дрејмонд Грин, други Крис Пол, док прво место заузима Леброн Џејмс.



Статистика:

Никола Јокић

децембар: 17п, 8,8ск, 4,9ас
јануар: 23,9п, 11,1ск, 4,9ас
фебруар: 16,3п, 11ск, 6,3ас
март: 19,6п, 11,8ск, 6,2ас
април: 19,1п, 11,9ск, 5,7ас

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар