Шта можете да купите за 222 милиона евра?!

Нејмар да Силва Сантош Жуниор је у четвртак постао најскупљи фудбалер икад плаћен у историји овог спорта.

Фудбал 07.08.2017 | 00:00
Шта можете да купите за 222 милиона евра?!
Пари Сен Жермен је платио Барселони невероватних 222 милиона евра, што је 107 више од онога што је пре само годину дана Манчестер Јунајтед дао Јувентусу за тадашњи рекорд Пола Погбе.

Осим што је за овај износ могуће купити комплетан врхунски тим, постоји још неколико невероватних ствари које вреде управо толико, или чак мање.

Ако бисте штедели 1.000 долара сваког дана, могли бисте да купите Нејмара за 718 година.

На пример, НБА шампиони Голден Стејт Вориорси би могли свој кључни квартер Стеф Кари, Кевин Дурент, Клеј Томпсон и Дрејмонд Грин плаћати наредне три сезоне, или плату целог бејзбол тима Њујорк Јенкис. 

По цени једног Нејмара можете купити три путничка авиона Боинг 737 или два војна ловца Ф35 и да вам остане кусур. Можете купити и целу државу, имаћете избор између њих шест – Тувалу, Монтсерат, Кирибати, Маршалска острва, Науру или Палау. 

Осим тога, толико је коштало снимање филмова "Тхе Авангерс" и "Гуардианс оф тхе Галаxy", а "Осветници" су у биоскопима широм света зарадили више од 1,5 милијарди долара. 

За тај новац бисте могли да постанете корисници стадиона НФЛ тима Џексонвил Џегуарс у наредних 55 година. Могуће је купити најскупљу јахту на свету, која има и сопствени хелиодром, и да вам уз то остане "кусур" од око 70 милиона евра. 

Толико кошта најскупља кућа у САД, вила од 3.530 квадратних метара са 12 спаваћих соба и 21 купатилом у луксузном делу Лос Анђелеса, престижном Бел Еру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар