ФРА: ПСЖ лагано кренуо против Амијена

Латиноамериканци дочекали Нејмара у ПСЖ са 2:0! Фудбалери Пари Сен Жермена отворили су нову сезону рутинском победом над Амијеном са 2:0, у првом колу Лиге 1.  Цео свет гледао Нејмара! Видео је гол и асистенцију Каванија! ПСЖ рутински славио против Амијена - 2:0.

Фудбал 05.08.2017 | 20:00
ФРА: ПСЖ лагано кренуо против Амијена
Парижани су у мечу који је обележила промоција најскупљег играча свих времена Нејмара да Силве предводили управо Латиноамериканци.

Победу "Свецима" донели су Единсон Кавани голом крајем првог и Хавијер Пасторе поготком у завршници другог полувремена меча.

Кавани је погодио после додавања Данија Алвеса, а онда је Уругвајац проиграо Пастореа за коначан резултат. 

Нејмар није дебитовао јер ПСЖ није успео на време да га региструје за ову утакмицу.

Цео Париз је гледао у Нејмара, видео је и рутину ПСЖ-а. Није то била игра за памћење - далеко од тога! Чини се да Унаи Емери још није наштеловао све делове скупоцене машине коју има на располагању, али...

ПСЖ је рутинском победом над Амијеном (2:0) отворио првенство. Фанови Светаца дошли су да пропрате званичну промоцију Нејмара, све очи биле су уперене ка бразилском суперстару. Док је Нејмар уживао у пажњи на трибинама, на терену је плесао Едисон Кавани.

Уругавајац је показао да ће и поред доласка Нејмара бити важно и јако оружје Парижана. Играо се 42.минут када је сјајни нападач примио одличан пас од Данија Алвеша, изашао сам испред Гуртнера и ту више дилеме није било. Голман Амијена је спашвао шта се спасити - може.

Одлично је бранио Гуртнер, међутим остатак тима га није пратио. Амијен није био конкурентан, иако је дуго имао активан резултат. Промашивали су играчи ПСЖ све до 79.минута. Тада је Кавани избегао офсајд замку, несебично послужио Пастореа коме је остао лакши део посла.

ФРАНЦУСКА – 1. КОЛО

Петак

Монако - Тулуз 3:2 (1:1)
/Жемерсон 28, Фалкао 58, Глик 70 - Машаш 6, Делор 53/

Субота

Пари Сен Жермен - Амијен 2:0 (1:0)
/Кавани 27, Пасторе 79/

20.00 Мец - Генган

20.00 Монпеље - Каен

20.00 Лион - Стразбур

20.00 Сент Етјен - Ница

20.00 Троа - Рен

Недеља

15.00 Лил - Нант

17.00 Анже - Бордо

21.00 Марсељ - Дижон

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар