Чемпионшип: Шест кечева! Јокан остао без побједе!

Јокан испустио победу три минута пре краја! Сјајан деби Бразилца Бонатија за Вулвсе и Џоа Гарнера за Ипсвич.

Фудбал 05.08.2017 | 18:45
Чемпионшип: Шест кечева! Јокан остао без побједе!
Јокановић остао без победе у 88. минуту! Почела је нова сезона у Чемпионшипу, а српски тренер Славиша Јокановић је отварио освајањем једног бода.

Његов Фулам је био на корак од тријумфа, али је ипак ремизирао са Норичем 1:1 на Крејвен Котиџу.

Фулам је повео у 25. минуту аутоголом Расела Мартина, да би му победу "украо" Португалац Нелсон Оливеира два минута пре краја сусрета у Лондону.

Победе на отварању сезоне у другој енглеској лиги забележили су Кардиф, Бристол, Ипсвич, Престон, Шефилд Јунајтед, Вулверхемптон и Нотингем Форест. 

Јокановић је протеклих дана био у центру пажње због сукоба са спортским сектором Фулама, пожалио се јавности да нема глас у одлучивању о довођењу и продаји играча. 

Фулам у другом колу Чемпионшипа гостује Редингу.

Катастрофалан дан за госте, само једна екипа у суботњим мечевима првог кола Чемпионшипа узела је три бода на страни, једна да избори реми, а чак шест је претрпело поразе, што значи да су домаћини могли да накриве капу и тако продуже низ започет синоћњим резултатима Нотингем Фореста (минималац против Милвола) и Сандерленда (1:1 са Дербијем).

Овог поподнева најбоље је прошао Бристол Сити, на свом стадиону „Ештон Гејт“ био је више него убедљив, јер је за пола сата испрашио Барнсли - 3:1. Блистао је нападач Боби Рид, стрелац два и асистент за један гол. Интересантно, ово су Риду били први погоци после 24. септембра прошле године, кад је погодио на гостовању Фуламу.

Баш је Фулам један од трагичара премијере. На свом „Крејвен Котиџу“ екипа нашег Славише Јокановића имала је победу у џепу до два минута пре краја, али је остала без два бода у судару са непредвидивим Норичем (1:1). Шкотски штопер Расел Мартин довео је домаћина у вођство аутоголом у 25. минуту, Канаринци су и пре и после тога били опаснији ривал, дуго нису могли до изједначења захваљујући одбранама голмана Давида Батона, можда су пред крај закинути за једанаестрац (руком играо Денис Одои), али су у 88. минуту прорадили резервисти немачког стратега Данијела Фаркеа. Искусни Ирац Весли Хулахан сјајно је пребацио одбрану Фулама, лопту је сачекао Португалац Нелсон Оливеира и постигао гол вредан ремија.

Част гостију овог поподнева у Чемпионшипу одбранио је Кенет Зохоре, погодивши три минута пре краја за славље Кардифа у Бартону. Новајлија из Глазгов Ренџерса Џо Гарнерсјајно је дебитовао за Ипсвич, после пет минута игре у другом полувремену погодио је за славље састава Мика Мекартија над Бирмингемом, док је повратник у овај ранг, Шефилд јунајтед савладао Брентфорд захваљујући Билију Шарпу.

Бразилац Лео Бонати режирао је победу Вилверхемптона над дојучерашњим премијерлигашем Мидлзброом. За Вукове је дебитовао најскупљи играч у историји Чемпионшипа, Рубен Невес, плаћен Порту 18.000.000 евра.

ЕНГЛЕСКА 2 - 1. КОЛО

Петак:

Нотингем Форест - Милвол 1:0 (1:0)
/Мекеј 41/

Сандерленд - Дерби 1:1 (1:0)
/Грабан 42. пенал - Џонсон 11/

Субота:

Бартон - Кардиф 0:1 (0:0)
/Зохоре 87/

Бристол Сити - Барнсли 3:1 (3:0)
/Рид 16, 30, Дидију 25 - Хеџес 90+3/

Фулам - Норич 1:1 (1:0)
/Расел 25 аг - Оливеира 88/

Ипсвич - Бирмингем 1:0 (0:0)
/Гарнер 50/

КПР - Рединг 2:0 (1:0)
/Вашингтон 22, 59 пен/

Престон - Шефилд Венздеј 1:0 (0:0)
/Џонсон 79 пен/

Шефилд Јунајтед - Брентфорд 1:0 (1:0)
/Шарп 39/

Вулверхемптон - Мидлзбро 1:0 (1:0)
/Бонати 33/

18.30 Астон Вила - Хал

Недеља:

17.30 Болтон - Лидс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар