Нејмаров отац: Барса ми је уцјењивала сина!

Отац Нејмара да Силве, Нејмар Сениор, тврди да се трудио да његов син остане у Барселони док клуб није почео да га уцењује.

Фудбал 06.08.2017 | 22:00
Нејмаров отац: Барса ми је уцјењивала сина!
Нејмар је у четвртак увече постао најскупљи фудбалер свих времена јер је Пари Сен Жермен активирао откупну клаузулу и довео га из Барсе за неверованих 222 милиона евра.

"Био сам на Барселониној страни, покушавао сам да га убедим да остане. Због става клуба променио сам мишљење. Била је то његова одлука. Сањао је да тамо оде. Био је миран, слушао је савете пријатеља, људи који су око њега, желео је да се суочи са овим изазовом, пратио је своју судбину. Шта сам могао да му кажем, да остане? Сутра би ми то сасуо у лице", рекао је Нејмар старији. 

Сада је најплаћенији играч света са око 865.000 евра месечно.

"Мислим да је показао велику храброст, имао је право на ову одлуку. Чекали смо прави тренутак, онај за који мислимо да је прави, имао је довољно времена да мирно донесе коначну одлуку. Када се вратио из Кине одлучио је. Саопштили смо Барселони жељу да оде, рекли смо ПСЖ да плати клаузулу. Мислим да је желео да промени своју судбину, било је неколико проблема, а ја не могу сада о њима", додао је Нејмаров отац. 

Нејмар је током три сезоне у Барселони постао један од кључних играча каталонског гиганта, али ипак дубоко у сенци прве звезде Лионела Месија. 

"Нејмар није желео да буде прва звезда екипе, Барса има то у Месију. Он ће то увек бити, не само због љубави и поштовања које Нејмар осећа према њему, него јер му је идол. Сви су говорили да мора бити његова замена, а он не жели да му буде замена. То није било фер према Лео и Неју. Мој син је одлично разумео шта Меси значи не само Барселони и Каталонији, него целом фудбалу. Показао је велико поштовање према Месију, али сада мора да настави својим путем и суочи се са изазовом који је испред њега", каже Нејмар сениорс. 

Нејмар старији је посебно профитирао од трансфера свог сина, прво је добио бонус за лојалност у Барселони јер је играч био у клубу 1. августа, а онда је добио још толико као проценат од трансфера јер је његов заступник. 

"Могао је да оде у било који клуб и буде прва звезда. Он не жели да то буде. Он ризикује. Мислите да ПСЖ може да му гарантује "Златну лопту? Није нормално мислити то, само лудаци верују у тако нешто. Било би му лакше да је остао у Барселони уз сву њихову помоћ. Морате поштовати позицију мог сина. Поносан је на све што је урадио са Барселоном и изашао је на главна врата. Људи су заборавили како су ствари функционисале", додаје играчев отац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар