Дрина не раздваја људе

На "Зворничкој регати", која је данас кренула Дрином од Малог Зворника према Шепку стазом дугом 25 километара, учествује око 200 пловила са више од 1. 000 лица из Зворника, Малог Зворника, Лознице и других мјеста. Стевановић каже да овом регатом жели показати да Дрина није граница у смислу раздвајања људи.

Република Српска 05.08.2017 | 12:31
Дрина не раздваја људе

Међу учесницима "Зворничке регате", коју су организовали градови Зворник и Лозница и општина Мали Зворник, су и градоначелник Зворника Зоран Стевановић и бугарски амбасадор у БиХ Августина Цветкова.



Стевановић је изразио велико задовољство што на регати учествују бугарски пријатељи, те нагласио да је ово прилика да пријатељима из бугарске покаже љепоте Дрине.

Он је нагласио да се овом регатом жели показати да Дрина није граница у смислу раздвајања људи.

"Неко је поставио границе и ми то поштујемо, немамо ништа против тога, али увијек ћемо бити једно, као што је недавно констатовао један дипломата – `Зворник је један град на двије обале Дрине`", рекао је новинарима Стевановић.



Он је истакао да не постоје никакве територијалне претензије, те да људи на овом простору само хоће да живе у миру и заједно.

Цветкова је навела да својим и присуством сарадника на "Зворничкој регати" жели да подијели радост учесника ове манифестације и празника који Зворник обиљежава ових дана.

Она је нагласила да има изузетно добру сарадњу са Стевановићем и изразила наду да ће та сарадња бити настављена.



Учесници регате пловиће чамицима око четири-пет часова, а на циљу - Жичиној плажи код Шепка кувари припремају пасуљ као традиционално јело.

"Зворничка регата" одржава се у оквиру манифестације "Зворничко љето". Организатор је, након завршетка регате, обезбиједио транспорт чамаца назад до Зворника, као и превоз учесника регате од Доњег Шепка.

У оквиру "Зворниког љета", које је почело 2. августа, вечерас ће бити одржано вече афоризама, позоришна представа "Грађанин Племић", а на Градској плажи концерт ће одржати група "Министарке".

Организатор и покровитељ "Зворничког љета", које се завршава 8. августа, је град Зворник, док је суорганизатор Туристичка организација овог града.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

подрињац

05.08.2017 11:08

Ма кака граница не треба ти ни пасос ни лична карта .Нема никаквих контрола на мосту.Утопија .Волите да се гадјате фразама.Сви су викали да Дрина није граница него кичма Србском народу али су одмах поставили 92г своје полиције ,контејнере па удри по профиту.Они по суми а ви по профиту. Нормално.Сада само хљеба и игара и ниста висе да помислимо како лијепо зивимо.А боље је у Сведској и у Аустрији.боље је и у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.08.2017 01:45

Овај дебели побјегао из сколе кад се уцила географија и историја

Name

Еx Зворницанин(хвала Богу)

05.08.2017 12:48

Гледај Дебелог Исти вјестац.....Само мора му бити зељезна метла,дрвена би пукла под њим. Морали су појацават дно цамца којим он плови,да не би потонуо на дно.Он кад је пловио,под притиском његове тезине поплављени су подруми у Б блоковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин(хвала Богу)

05.08.2017 12:48

Гледај Дебелог Исти вјестац.....Само мора му бити зељезна метла,дрвена би пукла под њим. Морали су појацават дно цамца којим он плови,да не би потонуо на дно.Он кад је пловио,под притиском његове тезине поплављени су подруми у Б блоковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спартан

05.08.2017 13:05

Дебели је легенда !!! Свака цаст мајсторе за организацију регате !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

05.08.2017 15:54

Колико је робе на црно пребачено преко Дрине,тачна је констстатација да спаја људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјендан на Дрини

06.08.2017 09:23

Гдје су протјерани Босњаци града Зворника и Козлука на регати. Нема их. Засто такав наслов? Не одговора ни истини нити људскости. Зворник и Козлук су Босњацки градови. Сама регата на Дрини је лијеп примјер да се људи свих свјетоназора сакупљају и друзе.

ОДГОВОРИТЕ