Србија ипак без финала Гран прија!

Једина расположена играчица, Тијана Бошковић није била довољна да заустави Бразилке, актуелне шампионке престижног одбојкашког такмичења које ће сада бранити титулу против бољег из меча између Кине и Холандије (14 ч). Србија сутра за треће место од 09. 00.  Штета: Бразил у финалу, Србија у мечу за бронзу! Наше девојке започеле су "камбек" у четвртом сету, стигле надомак "мајсторице", али су ту заустављене. У недељу у 9. 00 за треће место.

Остали спортови 05.08.2017 | 11:30
Србија ипак без финала Гран прија!
Женска одбојкашка репрезентације Србије није успела да се пласира у финале овогодишњег издања Гран прија у Нанђингу. Није била довољна једна расположена играчица за дуел са актуелним шампионкама овог престижног такмичења. Тијана Бошковић (31 поена) је одиграла симултанку, али очигледан умор, деконцентрација, уз ровиту Бранкицу Михајловић, али и расположене противнице зауставиле су наш тим у полуфиналу против актуелних шампионки, Бразилки које су славиле са 3:1 (25:20, 23:25, 14:25, 13:25).

Одмах на почетку меча развила се велика борба за сваки поен. Наше девојке су биле нешто боље на самом почетку, али су Бразилке успевале лако да се враћају, чак и да воде. У том преиоду игре предност једног тима никада није била већа од три поена и то за Бразил (8:11), а онда су се разиграле наше Лавице, предвођене расположеном Тијаном Бошковићпреокренуле на 17:13 и до краја сета нису се окретале. Бошковићева је била неумољива и у првом делу игре забележила чак 13 поена!

На старту другог сета Бразилке су још неко време биле у "нокдауну", али онда су кренуле да се опорављају и поново стигле до предносрти од 11:8 када је поново селектор Терзићтражио тајм-аут. Ипак, Бразилке се нису дале, растрчале су се док су се наше девојке мучиле у пријему сервиса. Губиле су Српкиње скоро цео други сет, бориле се, али су ипак поклекле.

У трећем сету наставила се иста прича, као да је нашим девојкама недостајало енергије, а успут и концентрације што је значајно утицалио на игру. Правиле су доста почетничких грешака, звао је селектор Терзић тајм-ауте, али је мало шта помагало. Најгори период игре нашег итма је био сам крај трећег сета.

У четвртом сету дошло је до малог пражњења Бразилки, што су наше девојке, пре свих Бошковићева, искористиле да стигну четири поена минуса и поведу са 22:21. Прлика која нам се указала ипак није искориштена и наше противнице сасвим заслужемо сутра имају прилику да одбране трон Гран прија.

"Камбек" у који су кренуле када је деловало да је све изгубљено довео их је надомак петог сета, али су ту наше најбоље одбојкашице поново стале.

Ни ове године, женска репрезентација Србије неће играти финале Светског гран прија, али ће шансу за трећу медаљу у историји девојке имати у мечу за бронзу.

Србија - Бразил 25:20, 23:25, 14:25, 23:25.

Статистички гледано, пресудиле су индивидуалне грешке наших одбојкашица, мада су неке од тих грешака биле изнуђене тактичким потезима ривала. Укупно - 12:26 у поенима освојених из грешака довољно говори о томе шта је однело превагу. Србија је, рецимо, нападом освојила више поена од ривала - 58:50.

Убедљиво најтрофејнија селекција у историји "женске Светске лиге" ушла је у полуфинале тек након што је у петак донаћин Фајнал сикс турнира, Кина, избегла пораз од Холандије која није искористила - шест меч лопти!

Овај поклон Холанђанки, Бразилке су ове суботе ујутру по нашем времену претвориле у преокрет у мечу са тимом Зорана Терзића, у којем је "нешто прорадило" при резултату 12:17 у четвртом сету и, нажалост, "нешто стало" при резултату 22:20 у истом сету.

Серијом 10:3 у тренутку када је пораз већ могао да се "види" на семафору, олимпијске вицешампионке наговестиле су да би у судару са 11-оструким освајачица,а Светског гран прија могле да изборе пети сет и драму у Нанкингу доведу до врхунца, али је селектор Жозе Роберто Лагош Гимараеш затражио тајм-аут после којег је Моник одсервирала ас ударац и то је био почетак последњег у низу преокрета на мечу који је трајао сат и 52 минута.

Фантастична Тијана Бошковић уштопована је у наредном нападу, који је Бразил брзом контром претворио у изједначење 23:23, а онда наш тим заиста није имао ни среће, јер је један неконтролисан смеч Селен Пинто дотакао прст наше Јелене Стевановић.

У наредном нападу, Бразилке су двојним блоком стигле до новог финала у којем ће имати прилику да освоје 12. титулу, а четврту у последњих пет сезона.

У другом полуфиналу састаће се Кина и Италија (субота, 14.00, Арена спорт 1), после чега ћемо сазнати име ривала нашег тима у борби за бронзу (недеља, 9.00, Арена спорт 1). Финале је у недељу у 14 часова уз још један директан пренос.

Терзићеве изабранице оствариле су скор 9-3 ове сезоне у Светском гран прију, уз два пораза од Бразила, који смо у Турској 8. јула победили резултатом 3:0. На завршници у Кини, Србија је у Групи К1 победила и САД и Италију, али се неће борити за злато.

Друго полуфинале у које играју Кина и Италија игра се од 14 часова. Финале је заказано за недељу од 14 часова по средњоевропском времену, док ће се меч за треће место одржати пет сати раније.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар