Мата прави свој тим - тим за промјену!

Ас Манчестер јунајтеда издвајаће један одсто својих примања у хуманитарне сврхе, а жеља му је да то постане глобална фудбалска пракса.

Фудбал 05.08.2017 | 19:45
Мата прави свој тим - тим за промјену!
Хуан Мата и раније је причао да фудбалери у данашње време зарађују превише новца и да у односу на 99,9 одсто популације "живе под стакленим звоном".

Сада је одлучио да по том питању уради нешто конкретно.

У сарадњи са "Стреет Фоотбалл Wорлд", који окупља 120 хуманитарних организација из 80 земаља, решио је да убудуће даје један одсто својих прихода у фонд под називом "Заједнички циљ".

За почетак, жели да окупи још 10 особа које живе од фудбала, које ће чинити његов тим и обавезати се на исти такав добротворни чин.

"Тражим 10 тренера, фудбалера, фудбалерки, менаџера, председника, клубова, како бисмо покренули ову ствар и направили разлику", рекао је Мата.

Његов коначни циљ је да у хуманитарне сврхе одлази један одсто сваке новчане трансакције обављене у фудбалу, било где у свету.

"Било би сјајно да од једног добровољног потеза направимо нешто што ће бити саставни део фудбала, нешто што је присутно на свим нивоима. Замислите када би УЕФА и ФИФА то подржале".

Само од Нејмаровог трансфера из Барселоне у Пари сен Жермен, на тај начин би било обезбеђено 2,2 милиона евра!

"Фудбал зарађује много новца и зато мора да има димензију друштвене одговорности. Ако фудбал оствари позитиван утицај на животе обичних људи, онда је то добро и за њега. Неки играчи и неки клубови већ раде значајан посао, али ова идеја је глобална. На овај начин бисмо могли да помогнемо више, боље и ефикасније. Фудбал би тиме постао више од спорта", јасан је Мата.

"Фудбал је неупоредив са било чиме. Осим њега само још музика има моћ да промени друштво. Морамо то да искористимо", додао је репрезентативац Шпаније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар