Граничној служби фали 517 радника

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је да ова полицијска агенција има проблем недостатка људи и да јој тренутно недостаје 517 полицијских службеника.

Босна и Херцеговина 04.08.2017 | 12:49
Граничној служби фали 517 радника
- Ситуација је отежана и због великог броја службеника који су отишли у пензију. Проблем недостатка људи посебно је изражен за вријеме љетње туристичке сезоне, а актуелан је и на међународним граничним прелазима на аеродромима”, рекао је Галић за “Вечерњи лист”, издање за БиХ.
 
Он је нагласио да у таквим отежаним условима до изражаја долази организовање рада, те се службеници прераспоређују на делове границе гдје се покаже потреба.

Галић је напоменуо да је у току реализација два јавна огласа за пријем кадета осме класе, те да је Граничној полицији одобрен пријем 100 кадета у чину полицајца.

Он је истакао да су неколико пута алармирана надлежна тела због изузетно лоше инфраструктуре на граничним прелазима Дољани, Требимља, Иваница, Делеуша, Хум, Витине, Метаљка, Устибар, Увац и Рипач.

Према његовим речима, лоша инфраструктура је и на изузетно фреквентним међународним граничним прелазима Градишка, Брод и Дољани.

Галић је оценио да је Гранична полиција, упркос проблемима, у прошлој и овој години остварила добре резултате, посебно у откривању фалсификованих докумената и опојних дрога.

Он је навео у је у провој половини ове године одузето 125 килограма марихуане, евидентирано 1.678 прелазака или покушаја прелазака 799 особа које се налазе у базама, те одузета 52 фалсификована документа.

(Блиц)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Физиотерапеут

04.08.2017 11:00

Да је остала Југославија, нико од њих не би био поттебан. Али, не би ми били Балканци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзок

04.08.2017 11:04

Фали Лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цале!

04.08.2017 11:53

А ста це кад БиХ удје у ЕУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фали

04.08.2017 12:34

ВЈЕРУЈЕМ да недостаје граничних полицајаца , али зашто?ЗАТО СТО ВАМА НЕЗРЕБАЈУ РАДНИЦИ И КВАЛИТЕТ ВЕЦ МАМИНИ И ТАТИНИ ПРОПАЛИТРТЕТИ, ПА ИХ УПОСЉАБАЈУ У ОС БИХ , Гранични полицију,мање у СИПУ ЈЕР СУ ПЛАТЕ МАЛЕ,У ОБУ/ОСА,УПИСУЈУ ИХ ДА СТУДИРАЈУ БОГОСЛОВИЈУ,ИСЛАМИСТИЦКЕ НАУКЕ,У СЈЕМЕНИСТА ЗА СВЕСТЕНИКЕ И ФРАТРЕ ГДЈЕ СЕ УЈЕДНО ОДВИКАВАЈУ ОД ДРОГЕ.ДА ЛИ ИМА ТОЛИКИ БРОЈ НЕДОСТАЈУЦИХ ЉУДИ.БАРЕМ ВИ ИЗ ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ ИМАТЕ УВИД КОЛИКО СЕ МЛАДИХ ЉУДИ ИСЕЛИ И ОДРЕКЛО СЕ ДРЗАВЉАНСТВА.РАДИ ПРИВИЛЕГОВАНИХ НАЈВЕЦИ РЕВОЛТ ЈЕ МОГУЦИХ ПОТЕНЦИЈАЛНИХ КАНДИДАТА ПСИХО ТЕСТ И ИНТЕРВИЈУ ГДЈЕ ОТПАДАЈУ СПОСОБНИ А ЗАПОСЉАВАЈУ СЕ ДЕБИЛИ.ДОКЛЕ ВИСЕ КУРСИСТИ И ЗА ТРИ МЈЕСЕЦА КУРСА ДА ВИ ОСПОСОБИТЕ ПОЛИЦАЈЦА У ГРАНИЦНОЈ СЛУЗБИ.НЕМОГУЦЕ,А КАКАВ ВАМ ЈЕ КАДАР КОЈИ ИЗВОДИ ОБУКУ?АКО ХОЦЕТЕ ПОЛИЦИЈУ ДАЈТЕ ДА ИЗ ЊИХ СТОЈЕ ПОЛИТИЦКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ИСТИ ЗАКОН.У СВАКОЈ ЗЕМЉИ ИМА КРИМИНАЛАЦА,АЛИ КРИМИНАЛЦИ ИМАЈУ СВОЈУ ЗЕМЉУ КОЈА СЕ ЗОВЕ БиХ

Name

их

04.08.2017 13:35

Пре ће ови ови који се сад запосле у пензију отићи него БХ у ЕУ

Name

Пале

04.08.2017 14:56

Сви ови конкурси....ОС БиХ,МУПови ентитетски и кантонални,ГП.....сви су теске намјестаљке.Сви знамо како то иде.Јавна тајна без полемике икакве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.08.2017 15:28

А ми незапослени ћутимо. Ево, код тебе на Палама, у обданишту ''Бубамара'', расписан је оглас за пријем васпитачице, али у београдским вечерњим. Стигле новине у Пале, а кандидаткиња, која ће бити примљена, кренула и покуповала све примјерке новина. О томе брује Пале, и ником ништа.

Name

Пале

04.08.2017 15:00

Сви ови конкурси....ОС БиХ,МУПови ентитетски и кантонални,ГП.....сви су теске намјестаљке.Сви знамо како то иде.Јавна тајна без полемике икакве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фил

04.08.2017 20:39

Заборавио си УИО гдје се највисе запосљавају подобни,а богами и који имају кривицне пријаве.Бозо Зовко сеф за проведбу закона запослио зета мимо свих законских правила

Name

Брзи

05.08.2017 09:42

Ма какво повецање, нисмо ми транзитна земља.Кад удес у БиХ нема куд него само назад.Мало гастарбајтери у љетни период направе гузву,и то су нам једини туристи сто долазе.Зими је се супље.

Name

јеремија

06.08.2017 08:36

Досао новопоцени полицајац код командира да трази слободан дан, командир казе не мозе, нема довољно људи. Казе новопецени(последња генерација кадета) командире могу ли ја наци замјену, овај казе ок. Сутра у слузбу досао непоyнат лик, казе сеф смјене колега ко сте ви и одакле долазите, казе он ја сам данас замјена за тог и тог. Добро уреду је то али гдје радите у којој јединици, казе не радим ја нигдје ја сам његов младји брат. Тврдим да се ово осим у босни нигдје на свијету није могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цариник

07.08.2017 14:01

А нас сколованих цариника колико хоцес. Не знам само засто су сколовали царинске техницаре уопсте. Била је после и нека виса царинска негдје у БН. А на царини наравно, бравари, лимари, тесари... итд

ОДГОВОРИТЕ