Готов посао од 450 милиона €!

Нејмар потписао за ПСЖ! Крилни нападач Барселоне Нејмар да Силва потписао је уговор са Пари Сен Жерменом и постао најскупљи играч у историји!

Фудбал 04.08.2017 | 11:00
Готов посао од 450 милиона €!
Сјајни Бразилац је после доста компликација током дана, али и претходних месеци, потписао петогодишњи уговор и оборио рекорд Пола Погбе, кога је Манчестер Јунајтед прошлог лета платио Јувентусу 105 милиона.

Капитен Бразила ће у Паризу зарађивати невероватних 45 милиона евра годишње, односно 3,75 милиона евра месечно или 865.000 недељно, што је 123.626 дневно или 5.151 на сат, тачније 85 евра по минуту. 

"Срећан сам што сам постао члан ПСЖ. Желим да помогнем клубу да освоји титуле које жели, то ми је највећа мотивација и учинићу све да обрадујем навијаче", изјавио је Нејмар за званични сајт Парижана. 

Раније током дана, шпанска Ла Лига одбила је понуду ПСЖ и најавила поступак против 'Светаца' због кршења правила УЕФА Финансијског фер-плеја (ФФП), иако нема легалних основа за то, да би стигао експресан одговор француске Лиге 1 – са захтевом да УЕФА моментално одобри прелазак Нејмара. 

Недуго затим, и Барселона је објавила саопштење у ком се наводи да је споменута клаузула исплаћена, после чега је и дефитинитивно било јасно да је посао закључен.

Бразилац је у Барселону стигао из Сантоса 2013. године за 55 милиона евра, када је потписао петогодишњи уговор, али се после низа истрага и суђења испоставило да је, заједно са клаузулама, бонусима и надокнадама његовом оцу, цео посао износио преко 80 милиона.

Нејмар је постигао 105 голова на 186 утакмица током четири сезоне у Барселони. Освојио је два пута Ла Лигу, три Купа краља, те по један Суперкуп Европе, Лигу шампиона и Светско клупско првенство.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар