Изговор умјесто одговорности!

"Нису сви политичари исти, нити су све странке исте. Свако носи свој терет одговорности јер носи одређену подршку грађана", рекао је за Н1 Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Република Српска 03.08.2017 | 19:38
Изговор умјесто одговорности!
Бореновић је истакао да не постоји парламентарна већина за нови Савјет министара која треба да ради свој посао без обзира да ли је Извјештај прошао или не. То им је законска обавеза, наглашава.

"Савјет министара ће остати у овом облику нешто више од годину дана јер имају доста тога за испунити због чега су изабрани. Доста коректно су радили свој посао и доста ствари је урађено. Можда некад заборављамо поменути добре ствари које су урађене у овом саставу Савјета министара", казао је Бореновић у разговору за Н1 и додао:

"Имплементиран је Правилник о лијековима и остаће додатних 30 милиона у џеповима грађана, напримјер. Европски пут иде одређеним интензитетом, међутим постоје политички изазови којих ће бити. На то се не треба посебно обазирати, него свако треба да ради свој посао и подноси извјештај о томе шта је урадио", сматра Бореновић.

Када је ријеч о коалицији на нивоу БиХ и на питање ко су бољи савезници, Бореновић каже:

"Није добро говорити у правцу с ким је боља сарадња, ми морамо правити договор у којем ће учествовати сви. Треба сви да радимо заједничким снагама да би то што смо договорили провели до краја и да производимо резултат за добробит грађана који живе у цијелој БиХ", истакао је Бореновић.

Казао је, такође, да се пречесто користи флоскула да су сви политичари исти, што није случај.

"Нису сви политичари исти, нису све странке исте. Свако носи свој терет одговорности јер носи одређену подршку грађана. Сваког ко није радио добро грађани требају казнити на изборима".

О радном ручку са Драганом Човићем каже:

"Ми смо одмах казали да немамо намјеру да разговарамо у том формату гдје ће бити Додик и рекли смо да нема потребе да будемо на том састанку. Састанак са људима из опозиције и који праве проблеме на нивоу БиХ је бесмислен и ту нећемо да учествујемо. Такав начин организовања састанка у овом моменту није баш најбољи. Састанци у којима ћемо сједати заједно са људима који су против функционисања заједно на нивоу БиХ је бесмислен", додао је Бореновић.

Бореновић очекује да ће се смирити страсти на политичкој сцени. 

"Очекујем да се у наредном периоду смирују политичке страсти и говори о томе шта се урадило, а не да се тражи изговор за нерад и лоше резултате код неког другог. Увијек је лакше било наћи изговор, а тешко прихватити одговорност и рећи да резултати нису такви какви се очекивало".

(Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Закон о лијековима

03.08.2017 17:48

Шта вриједи закон о лијековима када је фонд здравстваног осигурања скинуо три важна лијека са листе бесплатних лијекова

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИСЛИМ

03.08.2017 18:09

Сваки дан треба врсити притисак на Фонд да се уозбиље и раде у складу са законом, а не да сваки дан мјењају правилник. 1000 храбрих људи је довољно да скину оне који постављају и толерису криминалце. СТО ПРИЈЕ СЕ ТО ДЕСИ ТО БОЉЕ ЗА РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.08.2017 20:02

Ипак су Бореновић,Брчкало,Вуковић,Црнадак,Марковић,Золак...добри млади људи који раде праву ствар за Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

03.08.2017 21:22

Драги Мирко о цему прицас, није ни споменуо Републику Српску!

Name

Дивчибаре-Србија

03.08.2017 20:04

Овај човјек ће бити веома битан у наредних 10 година,има огромну енергију,пар пута сам га гледао на тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

03.08.2017 20:05

То Борене,кад сам те видио прије неко јутро у Требињу како мирно шеташ улицом срце ми је било пуно. Поздрав и храбро напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шипово

03.08.2017 20:06

Бореновићу,видим обилазиш цијелу републику,мораш у Шипово,овдје је хаос и лоповлук на све стране.

ОДГОВОРИТЕ