"Јокић има мало Тима Данкана у себи!"

Никола Јокић направио је прави "бум" прошле сезоне када је био један од најузбудљивијих играча за гледање у дресу Денвер Нагетса.

Кошарка 08.08.2017 | 11:30
"Јокић има мало Тима Данкана у себи!"
Амерички сајт који је посвећен превасходно тиму из Колорада "НуггЛове" наводи да Јокић има нешто од легендарног Тима Данкана у себи.

Новинар овог портала Метју Хаф наводи неколико ствари по којима су слични њих двојица, а као један на који стално подсећа, није кошаркашки, већ људски.

Хаф каже да је Јокић веома скроман момак и да од њега нећете никада видети да прави глупости ван терена и да се обојица понашају веома културно.

Када је реч о играчким сличностима, Данкана нису без разлога звали "Биг Фундаментал" (надимак који најбољи описује његову свестраност), јер је могао све скоро да ради на терену.

На посту је имао одличан рад ногу, по потреби је могао да шири у нападу, поседовао је сјајне додавачке способности, док оно што га издваја за сада од Јокића јесте игра у одбрани.

Са друге стране, играч Денвера много боље шири игру, јер има добар шут за три поена, нешто што играч Спарса у каријери није имао.

Са временом које има испред себе, нема сумње да ће Јокић постати још већа офанзивна сила у НБА и подсећаће људе доста на Данкана, наводи се у закључку Метјуа Хафа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар