Лопаре: Сјећање на страдале Србе

У мјесној заједници Мртвица код Лопара данас је служен парастос и положено цвијеће испред спомен-обиљежја за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве рата овог краја.

Република Српска 02.08.2017 | 16:35
Лопаре: Сјећање на страдале Србе
Начелник општине Лопаре Радо Савић положио је цвијеће и рекао да се на Светог пророка Илију народ овог краја традиционално сјећа свих који су дали животе за стварање Републике Српске.

Савић је рекао новинарима да се из локалног буџета годишње за потребе општинске Борачке организације издваја 70.000 КМ.



Предсједник општинске Борачке организације Митар Тојић поручио је да ће ова организација, док постоји, његовати сјећање на погинуле хероје рата, идеале за које су положили животе и слободу Републике Српске.

На спомен-обиљежју у Мртвици уклесана су и имена трогодишње Божане Исаиловић, која је настрадала у Брчком 1994. године, када су у једном дану од гранате погинули и њена мајка Свјетлана /27/, која је била у осмом мјесецу трудноће, и дјед Божо.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михајло, Крагујевац

02.08.2017 20:42

Назалост после свега сто се догодило данас јопет људи имају неку идеју за такозвану дрзаву Југославију. Људи јел видите да не моземо да зивимо са Муслиманима и Хрватима испод једним крову!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де

02.08.2017 23:12

Па ста тразис преко Дрине? Вуци се назад!!!

Name

Бозо, Велика Плана

02.08.2017 21:57

Ја сам био добровољац у Вуковару и Борово Село па сам после усо у тенковску бригаду једне добровољацке јединице близу Мајевице. До дан данас се поједини људи сматрају "нестали" па буду надјени бацени или закопљени у суми са целом породицом.

ОДГОВОРИТЕ