Пуцао на Конзулат, па се убио

Наоружани мушкарац отворио је ватру у близини зграде кинеског Конзулата у Лос Ангелесу, а затим је одузео себи живот у аутомобилу који је био паркиран недалеко од Конзулата, саопштено је из локалне полиције.

Свијет 02.08.2017 | 11:07
Пуцао на Конзулат, па се убио
Напад на зграду Конзулата догодио се око шест часова ујутру, прије почетка радног времена, а полицијски службеник Мицхаел Лопез изјавио је да осим нападача није било повријеђених.

Лопез је рекао да је нападач пронађен мртав у свом аутомобилу и да су на згради видљиви бројни трагови метака.

У кратком саопштењу након инцидента, у кинеском конзулату су изразили забринутост и позвали САД да предузму све неопходне мјере како би заштитили сигурност зграде и дипломата који су запослени у Конзулату.
Кина је позвала САД и да истражи случај.

Кинеска државна новинска агенција Xинхуа пренијела је да је ријеч о нападачу старом око 60 година, највјероватније азијског поријекла, који је испалио најмање 17 метака који су оштетили прозоре и фасаду на згради кинеског Конзулата.

Сличан инцидент догодио се 2011. године када је ухапшен натурализовани Американац поријеклом из Кине, који је отворио ватру на исту зграду. У том инциденту није било повријеђених.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар