Осми дан штрајка у ШГ "Вучевица"

И радницима Шумског газдинства „Вучевица“ из Чајнича, који осми дан протестују испред зграде своје фирме је све јасно.  Иза намјере насилног постављања вршиоца дужности директора Неђа Машића, челника локалног СНСД-а, стоји политика и расподјела велике добити које посљедњих година остварује ова успјешна фирма.

Република Српска 01.08.2017 | 16:52
Осми дан штрајка у ШГ "Вучевица"
Јасно је ово и након састанка делегације радника и генералног директора „Шума Српске“ Ристе Марића који је јуче одржан у Бања Луци.

Предсједник синдикалне организације газдинства Јадранка Тадић каже да на овом састанку, на коме су радници изнијели своје ставове и противљење да се Машић без конкурса именује за вршиоца дужности поред 20 високобразованих кадрова у фирми, није уствари ништа ни договорено.

„Све је остало на обећањима и чекању. Директор је више индиректно рекао да се политика мијеша у ово именовање, што се могло прочитати између редова“, додала је Тадићева.

Радници су на састанку рекли генералном директору да у случају Машићевог постављања може доћи и до сукоба и да они неће дозволити ово именовање.



.„Ово је нажалост и на срамоту државе, која ово приређује радницима и што јој то треба. Умијешала су се у најсиромашнију општину у Републици Српској и завукла руку у џеп нашој фирми“, пита се радник Лазар Ковачевић.

И радник Божо Перендија каже да радници чују да је у питању политика.

„Радници који протестују су аполитични што се овог скупа тиче, има нас иначе из свих политичких опција, али ако се овако настави, бићемо приморани да и не излазимо на изборе“, додао је Перендија.

Радник Витомир Мастило је мишљења да се у овом случају смјењују најспособнији, а постављају се подобни.

„И упопште нам није јасно је ли неко ослушнуо да ми имамо вишка пара, па то треба да се упути у неке друге токове“, истиче Мастило.

Александар Тадић, радник газдинства, вели да те паре треба неко други да узме и упути неком другом.

„Нека ми неко објасни у дирекцији јавног предузећа због чега се ово дешава. Ко то врши притисак на генералног директора да ово ради а он то чини искључиво због политичких притисака појединих људи из врха политике“, рекао је БН телевизији сад већ бивши директор „Вучевице“ Слободан Пејовић.

Стручњаци кажу да је низ правних нелогичности у случају „Вучевица“. Досадашњем директору Слободану Пејовићу истекао је мандат и мандат вршиоца дужности, а досад никад није добио званично разрјешење са функције.

Рјешење о Машићевом именовању досад није стигло у управу газдинства већ су га два пута доносили , али га нису могли уручити, чланови Комисије за примопредају , што је мимо свих прописа.

БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Радник С.

01.08.2017 15:11

Над нама се врши велики притисак од стране сина и жене Слободана Пејовића.И ја сам ишао у БЛ,али не својом вољом,већ из страха да ће ме шутнути из фирме ово двоје који постављају и разрјешују.Нека дође Неђо Машић,ради се о поштеном човјеку.Вјерујте да је свака изјава за Вашу телевизију била изнуђена,јер нас је на то тјерала Вера,Зекова жена.И нико није смио да каже да неће.Ова породица је крива за прољевање крви у нашем малом граду још од комунистичких времена,а и сада нас Зеков син Раде(који нема везе са овом фирмом, понаша се као да је њихова прћија) приморава да штрајкујемо и да силом не дамо да дође Неђо за директора.У нашој фирми је велики страх од ово двоје тиранина.Зато се све ово и дешава.Апелујемо на МУП за помогне,спријечи нереде на које нас Пејовићи позивају,ипоставе директора Машића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

02.08.2017 18:32

Хахахха. Ко то мозе на кога утицати??? Не знам ко.саље неке зестоке момкд да пласи раднике.. Овде људи бране себе од муфљуза и пробисвјета кога хоце политика да доведе.. Храбро радници, не дај те сее, нисте дзабе ратовали да вам неко унисти преко ноци сто је годима стварало и цувало..

Name

ста је ово

01.08.2017 17:01

Људи приватизовали газдинство..страсно Није могуце забранити људима из цитаве рс да се јаве на конкурс..просло је доба самоуправљања

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрво

05.08.2017 14:36

Фуј,фуј

Name

Радник

01.08.2017 19:13

Ма боли ме брига ко це бити директор само га висе поставите хоцу посо хоцу плату ја мени Недјо уопсте несмета само губимо вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биједници

01.08.2017 21:37

Пејовици неце ово презивјети јер су болесни људи, једино сто их дрзи у зивоту је да владају овим мјестом. Истина зива да уцјењују данима раднике да страјкују позивајуци људе на рововску битку као да је ратно доба. Не мозе цовјек да се помири да не остане дозивотни директор газдинства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

02.08.2017 13:35

Радници неће одустати, ви радите ста хоћете куђа овде сјести неће ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

осигурање

02.08.2017 13:38

Осигурао сам ауто код куђиног сина, он те паре није уплатио оставио себи. То су поштењачине, у шумарство неће моћи НЕДАМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

02.08.2017 15:21

Позивају Пејовици на борбу а гдје су били у рату? Ја их се не сјећам на првој борбеној линији...Божо Перендија носио потврду о неурачунљивости а сада је добро позициониран у СГ Вуцевица,Тупеса Владимир ,имао слаб вид а у СГ вози аутобус....

Name

Сурово

03.08.2017 16:01

Све ово само је показатељ да је Слободан Пејовиц приватизовао фирму! Дигао је раднике на ноге због његове г...., а они јадни се боре за њега као да је пука биједа, и ствари је најбогатији цовјек регије. Доста његовог бахацења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:-)

03.08.2017 16:53

Ма, са њима је заврсена ствар. И данас је позивао мали зециц из Сарајева и мама прасе, анимирали људе да стоје и "приказу" се на страјку. Али дзаба, тата лети, мали препотенко. У мисију рупу. Конацно се стало страховлади за брат!

Name

неко

04.08.2017 14:57

Кад лети посто вец 11 дан прицате да лети а све исто кад це то бити....