Јокановић незадовољан: Ништа се не питам!

Славиша Јокановић има великих проблема у Фуламу овог лета, највећи је однос са челницима у вези са трансферима играча.  Јокан напушта Крејвен котиџ? Нови клупски оперативци потпуно игнорисали листу од 15 појачања нашег стручњака који више не крије разочарање и фрустрацију.

Фудбал 02.08.2017 | 20:00
Јокановић незадовољан: Ништа се не питам!
Јокановић је задовољан доласком Тома Кернија и Рајана Сесењоа, те останком Томаса Каласа и Лукаса Пјасона, али истиче да се ништа не пита о томе ко долази, а ко одлази од играча Фулама овог лета.

"Није у мојим рукама. Очекујем од клуба да ми доведу појачања, ја сам мотивисан да радим са овим момцима и тим учиним конкуренцијом. Али моја листа појачање је потпуно игнорисана, одлучили су да прате пут који ми нема смисла, па у овом тренутку не осећам одговорност. С друге стране, морам да покажем подршку играчима и да радим напорно да будемо успешни", рекао је Јокановић.

Прашина се подигла након интересовања Нотингем Фореста за везисту Кевина Мекдоналда, који није играо у тест мечу са Волфсбургом у суботу, а Крејвен Котиџ би могао да напусти и нападач Сона Алуко.

"Тренутно једино што могу да радим је да се борим за Алука јер круже вести да планирамо да га продамо. Ако то урадимо, направићемо велику грешку за тим", додао је Јокановић који је као кључног човека око кога се све врти истакао Крега Клајна, блиског пријатељиа и асистента директора клуба Тонија Кана, иначе сина власника енглеског тима Шахида Кана.

"У суштини зависи од тог човека ко ће доћи, а ко не. Последња одлука је у његовим рукама. То није мој посао. Мало сам разочаран јер нико не зна ко је тај човек, а он седи у директорској ложи", нагласио је српски стручњак.

Славиша Јокановић је у великим проблемима. Нити један од 15 фудбалера које је желео да доведе током овог прелазног рока није ни пришао капијама Крејвен котижда, а камоли да је неко контактирао с њима око евентуалног уговора са Фуламом.

Како тврде британски медији, однос главног оперативца клуба, Тонија Кана и чувеног Новосађанина су "на историјском минимуму". Сасвим је јасно да је Јокан, који је у клуб стигао пре две године увређен и да би лако могло да се догоди да спакује кофере. Главни проблем у целој политици довођења играча овог лета у Фуламу, поред Кана је његов близак пријатељ Крејг Клајн који се пита око трансфера. Од како су Кан (који је иначе син власника клуба) и Клајн преузели упраљање Фуламом, Јокановић је гурнут у страну, што се догодило и неколицини старих оперативца који су полако кренули да напуштају овај сада већ "пијани брод". Јокановић је указао на овај проблем након глатког пораза од Волфзбурга на припремама (0:3):

"Моја листа појачања је потпуно игнорисана. Није ми сасвим јасно у ком правцу иде овај клуб!"

Јокановић је списак од 15 жеља доставио Кану јуниору на крају минуле сезоне, али је папир очигледно "стављен у фиоку" и кренуло се са "менаџерисањем", тако да му је, на пример доведен Марсела Дјало за ког је инсистирао да га неће у тиму.  А изостављени су Сем Галгер из Саутемптона и искусни Дејвид Наџента који је завршио у Дреби Каунтију.

"Све зависи од Клајна, ко ће доћи, а ко ће отићи. Он доноси последњи одлуку. То није мој посао, али мало сам разочаран пошто га нико у клубу или фудбалу не познаје, а ето он седи у фотељи директора!", јасан је српски стручњак.

Кан и Клајн наводно су увели систем довођења играча по којем појачање мора да добије дозволу и од скаутинг тима и од статистичара, без обзира на мишљење стручног штаба. И тим системом не само да су спречили долазак појачања по Јокановим жељама, већ хоће да му и продају појединце, међу њима и Сонеа Алукоа.

"За Сонеа буквално морам да се борим пошто се појављују вести да хоћемо да га продамо", тврди Јокановић."Појавиле су нам се рупе у тиму, пошто су неки фудбалери отишли, а нисмо добили достојне замене, али не осећам никакву одговорност за тај проблем који је створио наш нови систем регрутовања играча. Али испоштоваћу навијаче и и тим и наставићу да гурам засад."

Како год да се заврши овај проблем у Фуламу, Јокановић не мора много да брине, пошто клубови који желе да га доведу стрпљиво чекају, пре свих Кристал Палас и Сандерленд. Нова сезона Чемпионшипа почиње овог петка, а први сусрет Фулам игра у суботу на свом стадфиону против Норич Ситија.

Фулам је у понедељак довео и нападача Абубакара Камару из француског Амијена. Он је постигао 11 голова на 29 утакмица прошле сезоне.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар