Видео: Партизан довео плеја Американца!

Амерички кошаркаш Ијан Бејкер нови је играч КК Партизан, потписао је двогодишњи уговор, потврдио је клуб из Хумске 1.  Партизан нашао плеја - Бејкер стиже у Хумску! Американац је досадашње кошаркашко искуство стицао на Њу Мексико Стејту, а ово ће му бити премијерни долазак на Стари континент.

Кошарка 01.08.2017 | 19:15
Видео: Партизан довео плеја Американца!
Бекјер има 24 године, висок је 185 центиметара, а у Хумску стиже са универзитета Њу Мексико Стејт.

Одустао је од драфта 2016, потом одиграо сјајну последњу сезону у НЦАА лиги са просеком од 16,7 поена уз по 4,2 скокова и асистенција по утакмици (најбољи играч Западне спортске конференције) али ове годиније није драфтован.

Бекјер је трећи новајлија Партизана овог лета, након репрезентативца БиХ Обрада Томића и земљака Џејмија Скина који су појачали центарску линију.

У међувремену, Хумску би могао да напусти најталентованији играч тима Вања Маринковића, кога наводно жели шпанска Басконија, а црно-бели су под притиском продаје јер немају приходе, а дужни су да исплате Еду Мурићу 150.000 евра како не би добили блокаду.



Американац је досадашње кошаркашко искуство стицао на Њу Мексико Стејту, а ово ће му бити премијерни долазак на Стари континент, након што није изабран на овогодишњем НБА Драфту.

Бејкер је у минулој сезони изабран за најбољег играча Западне конференције у колеџ кошарци и нема сумње да ће бити солидно појачање у односу на финансијску ситуацију у Хумској, уз очекивани период адаптације који ће бити неопходан.

У протеклој сезони у НЦАА, Бејкер је бележио 16,7 поена и по 4,2 скока и асистенције за 33 минута на паркету.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар