Гвозденовић: Погрешно пренели моје речи за Косово!

Бивши капитен Црвене звезде Иван Гвозденовић демантовао је да је за албанске медије изјавио да не би имао проблем да води албански клуб са Косова.

Фудбал 01.08.2017 | 13:15
Гвозденовић: Погрешно пренели моје речи за Косово!
Негирао је и да га је било срамота што су српски навијачи улетели на терен на мечу са Албанијом у Београду пре три године после провокације са дроном.

"То, како су они пренели, то уопште не представља истинити приказ онога што сам ја изговорио. Ја сам пре 15 дана дао тај интервју, а ко је потом одлучио да се то сада, и то баш на такав начин емитује, ко је то потом преводио на српски, стварно не знам. У шоку сам био када сам видео како је све приказано у нашим медијима, моје речи су биле битно другачије", објаснио је Гвозденовић за Блицспорт.

Претходно су косовски медији пренели Гвозденовићеву изјаву телевизији Топ Ченел, коју је дао на албанском језику, како би волео да води клуб са Косова.

"У фудбалу не може да се каже 'не'. Овде смо као суседи, пријатељи, бавимо се фудбалом, а не политиком. Ако бих добио добру понуду са Косова, озбиљно бих размислио. Имам лиценцу, али нисам самостално водио још ниједан тим", наводно је рекао Гвозденовић, који је својевремено одиграо једну утакмикцу за репрезентацију Југославије.

Гвозденовић, који је тренутно ради као помоћни тренер у Тирани, каријеру фудбалера завршио је пре две године у албанском Кукешију, а последњих пет сезона поред тог клуба играо је за Скендербег и Тирану.

"У почетку сам страховао да додјем у Албанију, али сада сам заволео ту земљу. Желео бих да говорим албански без грешке. Моја породица није била за то да додјем у Албанију, али због љубави према фудбалу био сам спреман да покушам. Нисам се плаширао, знам шта је спорт, а шта политика", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар