Матић званично у Манчестер Јунајтеду!

Српски фудбалер Немања Матић званично је постао члан Манчестер Јунајтеда. Клуб је после више недеља нагађања ново појачање представио на свом сајту.  Мурињо: Немања је све оно што тражим од играча! Након што су "Црвени ђаволи" представили српског репрезентативца Немању Матића, огласио се и менаџер Жозе Мурињо.

Фудбал 31.07.2017 | 19:45
Матић званично у Манчестер Јунајтеду!
Матић је тако обновио сарадњу са менаџером за кога је играо у Челсију Жозеом Мурињом и постао најскупљи фудбалер у историји српског фудбала.

Британски медији су објавили да је реч о суми од око 45 милиона евра, а прави износ ће бити тек накнадно саопштен. Матић је задужуио број 31 у коме је фотографисан у недељу.

Он је потписао уговор на три године, са могућношћу да га продужи на још годину дана. Српски везиста ће у случају останка до краја уговора у Манчестеру дочекати 32. годину.

За Челси је у другом боравку играо три године после изузетних игара у дресу Бенфике. У Лондон је дошао почетком 2014. године када га је довео управо Жозе Мурињо за 25 милиона евра. Бенфика је тада за свог играча тражила 40 милиона евра, није добила ту суму. Сада су "Плавци" тражили више од 50 милиона, али су прихватили нешто мање новца.

Матић је са Челсијем два пута освајао Премијер лигу, али од доласка Антонија Контеа на клупу "Плаваца" падао је у други план. Његов одлазак је убрзао и долазак Бакајока из Монака.

Мурињо: Немања је све оно што тражим од играча! Након што су "Црвени ђаволи" представили српског репрезентативца Немању Матића, огласио се и менаџер Жозе Мурињо.

"Немања је играч Манчестер Јунајтеда и Мурињов играч. Он је све оно што тражим од играча: лојалност, константност, амбиција, тимски дух. Желео бих да му се захвалим на жељи да нам се придружи зато што би без тога било немогуће да дође овде. Сигуран сам да ће га наши играчи и навијачи заволети. Велика добродошлица нашем новом броју 31", рекао је Мурињо за клупски сајт.

Навијачима који још увек памте једног другог српског играча и капитена клуба Немању Видића, по први пут се обратио и нови Србин у дресу Манчестер Јунајтеда.

"Одушевљен сам што сам дошао у Манчестер Јунајтед. Нисам могао да одбијем прилику да опет радим са Жозеом Мурињом. Уживао сам током боравка у Челсију и хтео бих да се захвалим клубу и навијачима за подршку. Не могу да дочекам да упознам нове саиграче и почнем да тренирам са њима", рекао је Матић.

Он ће на Олд Трафорду имати тежак задатак да оправда резиме који је стекао његов имењак коме се и даље на стадиону певају песме.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар