Требају бољи услови живота

Амбасадор Њемачке у БиХ Кристијана Хоман изјавила је да се нова иницијатива Њемачке за БиХ, коју је крајем маја покренуо њемачки министар иностраних послова Зигмар Габријел, фокусира на побољшање живота становника БиХ.

Босна и Херцеговина 31.07.2017 | 10:25
Требају бољи услови живота
"Ова иницијатива не стоји у контексту реформи Изборног закона, нити уставног уређења БиХ", рекла је Хоманова и додала да иницијатива представља наставак и допуну берлинског процеса.

Хоманова је оцијенила да је привремени биланс спровођења њемачко-британске иницијативе за БиХ из 2014. године помијешан и да главне социо-економске реформе још изостају.

"Ми очекујемо од политичара у БиХ из свих странака и на свим нивоима да они, не само наставе са Реформском агендом, него да своја залагања знатно интензивирају у интересу и ради добробити грађана ове земље", рекла је Хоманова за сарајевско "Ослобођење", констатујући да је до сада покренуто неколико једноставнијих реформи.

Према њеним ријечима, у расправама о повећању акциза на гориво у БиХ неодговорно се политизује једно економско питање.

"Економске чињенице су у суштини потпуно једноставне, човјек мора улагати да би имао добити. За инвестиције је потребан новац који се мора убирати", навела је Хоманова.

Она је поручила да је важан циљ Њемачке подршке приближавање БиХ европским регулативама и вриједностима, које воде ка чланству у ЕУ. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бизмарк

31.07.2017 08:45

Никакве реформе не могу помоци Балкану. Нити један балкански народ нема интелектуални и морални капацитет да направи ни осредњу дрзаву. Оно сто ваља це отици у Њемацку, оно сто остане и не заслузује бољи зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

31.07.2017 09:04

Тацно тако,и њма пасе тако стање како је, неце они закон у дрзави немозе се краст,а ко ради њему је добро а ко не он напуста било гдје.

Name

Миле

31.07.2017 09:01

Пусти ти нас ја најбоље знам ста Србском народу треба гледај ти у твојој Њемацкој да народ негладује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

31.07.2017 11:39

Твој народ је српски, а не срБски...хајде ти лагано на неки збор, наруци хладно пиво и немој превисе да блебецес, јер су велике сансе да цес прије или касније гладан и зедан клецати пред њемацком амбасадом.

Name

всс

31.07.2017 13:50

Могао је високи представник стати у крај локалним политицарима да је добио тскве инструкције. Ово овдје је и успоставила ЕУ својим парама.

ОДГОВОРИТЕ