Црнадак посјетио Павиљон БиХ

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак посјетио је Павиљон Босне и Херцеговине на 57. Венецијанском бијеналу.

Босна и Херцеговина 31.07.2017 | 09:14
Црнадак посјетио Павиљон БиХ
Делегацију Министарства спољних послова коју је предводио министар Црнадак, као и генералног конзула Босне и Херцеговине у Милану Игора Бабића, те представнике Амбасаде Босне и Херцеговине у Италији, дочекала је комесар Павиљона БиХ, директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске, др Сарита Вујковић.



Комесар Павиљона БиХ представила је уваженим гостима концепт изложбе „Университy оф Дисастер“, у оквиру које Босну и Херцеговину на овогодишњем Венецијанском бијеналу представља умјетник Раденко Милак, у сарадњи са словеначким умјетником Романом Урањеком и гостујућим интернационалним умјетницима.



У разговору са министром Црнатком, комесар Павиљона БиХ истакла је важну улогу овог Министарства као и Амбасаде БиХ у Италији приликом процеса реализације Павиљона БиХ, без чијег ангажмана и гаранција не би било могуће успјешно реализовати овако комплексне пројекте 2013. и 2017. године.



Министар Црнадак овом приликом подржао је иницијативу континуираног представљања БиХ на највећој свјетској смотри савремене умјетности, као и на Бијеналу архитектуре, те исказао пуну подршку свим активностима Музеја савремене умјетности Републике Српске, саопштено је из Министарства спољних послова БиХ.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган

31.07.2017 07:46

Пази министра како је заврнуо рукаве, као да је испред "Перића"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драган

31.07.2017 10:40

Не, већ на Грмечкој кориди....

Name

Квазимодо

31.07.2017 08:02

Ево га министар ставио и Венецију на своју листу. Од егзотичне Кубе до "прогресивног" Ирана и Саудијске Арабије, министар глобални путник је градио "добросусједске" односе. Резултат раван нули, нити једног контакта са страним инвестицијимма нити једне озбиљне приче. Министар који је "само" 14 година студирао економју у Бања Луци, а да га нико није видио на факултету сем професора Иванића, данас је министар спољних послова. Одлична порука за младе људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.07.2017 08:20

Немој тако! Министар је то темељито, а не као ови данас који заврше за годину основне студије, мастер за две - и ето стручњака!

Name

Реалитиц

31.07.2017 08:30

Па нека је посјетио. БиХ нам даје пасос. Недаје РС. људи моји додјите себи. Независност РС омогуцава дудеку дипломатски имунитет од гоњења, пљацку тоталну. Имаце људи своју дрзаву приватну, са робовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2017 08:48

Независна РС ? Дај не пиј бунике ! Ми тек вам утјерали возове у БЛ сад ви о неовисности ? Није фер :)

Name

Срк

31.07.2017 10:06

Путовања..путовања..путовања..

ОДГОВОРИТЕ