Одбраном матирао хашки трибунал

Адвокат Зденко Томановић, који је у Хагу бранио бившег предсједника Србије Слободана Милошевића, изјавио је да је Милошевић на суђењу у Хагу изненадио све, јер је ставом, наступом и добром одбраном матирао хашку администрацију.

Србија 30.07.2017 | 13:14
Одбраном матирао хашки трибунал
"Стотине милиона долара је утрошено на суђење против Милошевића и у настојању да се у судници, пред домаћом и свјетском јавношћу, понизи наводним доказима. Али, десило се супротно", рекао је Томановић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, када је постало јасно да је суђење измакло контроли и жељеним и замишљеним ефектима, почели су да поништавају његова гарантована права.

"Умјесто да су допринели да међународна правда буде симбол поштовања права сваког човјека, они су сопствену неспособност правдали његовим лошим здрављем, нападајући Милошевића да сам нарушава своје здравље", истакао је Томановић.

Он је нагласио да је Милошевић са господском мирноћом и интелектуалном супериорношћу подносио правни вандализам којем је био изложен.

"Све је то видео, како ми је рекао, као освету и кажњавање зато што смо бранили своју земљу, што нисмо дозволили да НАТО злочини остану сакривени, јер смо помагали свом народу изван Србије и изборили се да створе Републику Српску", рекао је Томановић.

Он сматра да ни суђење Милошевићу у Србији не би било ништа боље, јер се политичко дистанцирање претвара у принцип да правда, закони и право нису свима доступни. Томановић је нагласио да су "власници правде у Србији" ускраћивали оно што му је припадало као грађанину и као бившем предсједнику Србије.

"Нису му дате гаранције државе за пуштање из Трибунала, нити за одлазак на лијечење. Није му дато ни право на председничку пензију. На крају нису му дали ни право на сахрану са државничким почастима као бившем предсједнику.

У Србији, сваки предмет који је Милошевић водио је застарио", рекао је Томановић.

Он је стање у српском правосуђу оцијенио мало лошијим него што је било раније, те да је политичка елита, иако сама нема правни капацитет, успјела да оствари де факто контролу над свим институцијама које непосредно врше правду.

Извор: Агенције

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

БОБА

30.07.2017 11:18

КОГА ТО ВИШЕ БРИГА. ЧОВИЈЕКА НЕ МА, МИСЛИМО О БУДУЋНОСТИ. НЕКА СЕ ИСТОРИЈА БАВИ ТИМ СТВАРИМА ДОКЛЕ ВИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

30.07.2017 11:28

Из овога сто си написао, види се да си идиот на квадрат.

Name

Ма

30.07.2017 11:32

Треба да нас је брига, а засто неби била?

Name

ре

30.07.2017 11:42

Браво Боба. Гледали смо узиво судзења, а Томановицу како си имао аргумената дозивотна казна неби Милосевица заобисла. Сада ти кроз овакве изјаве дизес рејтинг себи, фуј.

Name

слоба

31.07.2017 06:26

А онај зајам за препород србије који сте ми уплатили, назалост то је моја Мира однела у Москву да им се надје. Хвала вам.

Name

Баке

30.07.2017 11:32

Оваквим глупацима као Томановиц треба забранити јавне наступе како неби обмањивали и лагали народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бакета

30.07.2017 12:13

Знас мање од њега и зато се осјецас обмањеним!

Name

За бакета

30.07.2017 13:18

Морате бити свјесни да сте ви због алијине лдеје о сламској босни кренули на србе.то сви знају сл јос није у циљу да се сазна ал дице вријеме.дотле узивај у лазима сда И њиових цланова

Name

еј боба

30.07.2017 12:00

И треба да нас је брига због јос увијек трајних лази по свијету а ти своју издајницку пасивност мацку о реп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

30.07.2017 12:26

Засто тако груби коментари за цовијека који је поред бораца РСе најзаслузнији за стварање РСе.Требали би га ми одликовати посмртно највецим орденом и подици му споменик,јер никад није диказано од Хага да је ратни злоцинац,а српски народ га је исудио унапријед.СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

30.07.2017 12:32

Слободан Милошевић,је упропасти Српски народ на простору бивше СФРЈ јер је радио за интересе САД,али је успешно фолирао све Србе у СФРЈ!Имао је нажалост целу ЈНА и све контаробавештајне службе у рукама и ништа није урадио у корист Српског народа,већ је уништио Српски народ за сва времена...Види се да је све саботирао у корист свих других тзв. народа којима је створио државе,а ми Срби данас немамо никакву загарантовану државу на Балкану,јер сутра запад може да отвори жариште и у Србији и РС-ој где год хоће???Милошевић треба да уђе у историју Српског народа као највећи издајник и упропаститељ свог Српског народа,то је један атеиста и комуниста који се изјашњавао као Југословен и он није требао да води овај народ,а још мање да решава његове националне проблеме...По налогу запада он је свесно спровео уништавање СФРЈ тј.омогућио је осталим националистима из других тзв. народа да успешно изведу рушење СФРЈ,а он их је у томе заштитио од хапшења и ликвидација од стране КОС-а ЈНА-е...Слободан Милошевић,Мира Марковић,Вук Драшковић,Војислав Коштуница и Војислав Шешељ и остали политичари неко мање неко више,али ови поменути су упропастили цео Српски народ по налогу запада за сва времена!Свиђало се то неком или не Слободан Милошевић јесте највећи издајник и упропаститељ Српског народа на простору бивше СФРЈ и ми сви Срби смо требали да му пресудимо јавно њему и његовој породици као Румуни што су Чаушескуу пресудили!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

30.07.2017 12:48

Драгутине,ти имас тенпературу,па СФРЈ је требала бити срусена за вријеме велике војне вјезбе "Целик" тад Милосевиц није постојао у политици,а свака мала земља као Србија и осали це постојати онолико колико буду зељели свијетски моцници.Е мој Драгутине и ја сам био Југисловен и тако се изјасњавао и био цлан СКЈ цим се поносим,па сам опет провео пет година у рату.Да неби Милосевица и његове подрске из Србије неби РСе,а ти пјевај сто хоцес али тако је.

Name

Пигмеји

30.07.2017 17:27

Све су то били мали америцки пигмеји.И Слобо и Фрањо и Алија.А рат је био игроказ.Ајте идиоти туците се за ниста јер цете ионако сви бити робље.Сви.Идиотски Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зарко95

31.07.2017 21:59

Не верујем да је западу стало било да срусе YУ. Америци бивса Југа није била никакав противник. Висе бих реко да је та економска криза 80их крива за незадовољност у људима сто је довело на крају до тог рата.

Name

ре за бакета

30.07.2017 20:29

А нароцито према Словенији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

31.07.2017 21:55

Тудјманови и Изетбеговици су се обогатили, Слобо није добио ниста. А на крају смо га потерали у Хаг. После свега ста је урадио за нас. Слобо Слобода

ОДГОВОРИТЕ