Упозорење за већину крајева

Метеоаларм издао је за данас наранџасто упозорење за већину крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ због екстремно високе дневне температуре ваздуха, која ће у Херцеговини достизати 38 степени Целзијусових, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 30.07.2017 | 12:01
Упозорење за већину крајева
Наранџасто упозорење, које указује на опасно вријеме, издато је за подручје од Приједора до Бијељине, те регије Бањалука, Бихаћ, Тузла, Сарајево, Вишеград, Требиње и Мостар.

Највиша температура ваздуха очекује се у Херцеговини, односно на подручју мостарске и требињске регије гдје ће дневна температура ваздуха бити до 38 степени Целзијусових.

На подручју од Приједора до Бијељине, као и за регију Бањалука дневна температура ваздуха биће од 33 до 37 степени Целзијусових, а на подручју бихаћке и сарајевске регије од 33 до 36 степени, док се на подручју Тузле очекује од 34 до 37 степени Целзијусових.

На подручју Вишеграда, гдје ће дневна температура ваздуха бити од 33 до 37 степени, могуће су и грмљавинске непогоде.

Жуто упозорење због грмљавинских непогода издато је за подручје Фоче, гдје ће дневна температура бити од 32 до 36 степени.

Нешто мања температура ваздуха, од 31 до 33 степена, биће у ливањском крају за које је, такође, издато жуто упозорење које указује на потенцијално опасно вријеме.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар