Ана Ивановић: Требало је да урадим исто што и Ноле!

Бивша српска тенисерка изјавила да потпуно разуме Ђоковићев губитак енергије, пад, одлуку да паузира и како се осећа, јер је у каријери била у истој ситуацији.

Тенис 31.07.2017 | 20:30
Ана Ивановић: Требало је да урадим исто што и Ноле!
Ана Ивановић, која је крајем прошле године одлучила да заврши каријеру у опширном интервјуу за магазин "Спортс Илустрејтед" објаснила је да потпуно разуме одлуку Новака Ђоковића да направи паузу и не наступа до краја 2017. године због повреде лакта.

"Видим себе у много чему што се догодило Новаку", рекла је бивша тенисерка, која тренутно живи у САД са супругом фудбалером Бастијаном Швајнштајгером, који наступа за Чикаго Фајр у МЛС.

Ана Ивановић је 2008. године освојила Ролан Гарос и постала прва тенисерка на WТА листи. Каже да је тада осетила идентичну "празнину" као и Ноле, након што је прошле године подигао трофеј у Паризу.

"И ја сам осећала велику празнину када сам освојила Ролан Гарос и постала прва играчица света у 20. години. После тога било ми је веома тешко да наредних месеци пронађем мотивацију за наредне такмичења", навела је Ана, напомињући да се баш то догодило Ђоковићу када је прошлог јуна освојио пехар у Паризу, једином гренд слему који му је недостајао у каријери, након чега је пао у игри и почео да бележи слабије резултате.

"Када је Ноле коначно освојио титулу која му је недостајала, а коју је толико желео, мислим да је осетио менталну празнину. Много је радио на томе да је освоји, па је након тога остао без енергије за наредне турнире", навела је Ана Ивановић и додала да јој је "тешко да говори о Новаку јер га дуго и веома добро познаје".

Она сматра да је Новак направио добру одлуку што је решио да направи паузу у каријери. Рекла је да је требало да уради идентичну ствар.

"Током моје каријере било је тренутака када је требало да учиним исто што и Ноле, да направим паузу, зауставим се на одређени период, уместо што се ситуација погоршавала".

Некадашња репрезентативка Србије додала је и да сматра да ће Ђоковић после паузе поново бележити добре резултате.

"Погледајте како је Роџер Федерер добро прошао после дуге паузе коју је направио прошле сезоне", рекла је Ана Ивановић Швајнштајгер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар