Милојевић: Стоп еуфорији – то не волим!

Размишљамо само на један начин – професионални! „У спорту и клубу као Црвена звезда немате пуно времена да уживате у ономе шта сте осварили. То је само тај тренутак после утакмице, већ сутрадан се размишља о новом изазову“, поручује стратег црвено-белих.

Фудбал 29.07.2017 | 19:45
Милојевић: Стоп еуфорији – то не волим!
Фудбалери Црвене звезде немају времена за превелико славље. Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе са прашком Спартом стављена је у архиву и сада се само размишља о првенственој утакмици са Радом (недеља, 19.00).

За такву ситуацију у свлачионици најзаслужнији је шеф стручног штаба српског вицешампионаВладан Милојевић, који је свестан да било какво еуфорично стање може само да шкоди његовом тиму.

„У спорту и клубу као Црвена звезда немате пуно времена да уживате у ономе шта сте осварили. То је само тај тренутак после утакмице, већ сутрадан се размишља о новом изазову. Због тога је спорт и леп, морате стално да се доказујете. Не желим и не видим због чега бисмо имали еуфорију, утакмица је одрађена на најбољи начин за нас, сада играмо против талентоване, надарене екипе, што је показала и у првом колу. Не желим да размишљамо на другачији начин, осим професионални, какву год еуфорију да имамо – то морамо да каналишемо. Рад има своју филозофију, ту су играчи из њихове омладинске школе, али то су играчи који су већ доста сезона у Суперлиги. Једна добра екипица, у свим линијама, надахнута и мотивисана. Респректујемо их максимално и тако ћемо се и спремати за ту утакмицу“, рекао је Милојевић.

Измена унутар тима по свему судећи неће бити превише.

„Најавио сам и прошлу конфернецију, немамо толики комотитет да разигравамо велики број играча, згуснут нам је распоред, размишљамо и о пријатељским утакмицама, али немамо пуно простора. Оно што ме радује, сви играчи су здрави и што сви конкуришу подједнако за тим. Зависи од много детаља који ће тим изаћи сутра. Имамо више странаца него што дозвољавају прописи, али мораћемо да се навикнемо на такве услове“.

Гелор Канга је против Спарте одиграо вероватно најбољу утакмицу од доласка у Црвену звезду.

„Од мене нећете чути појединачну причу о играчима. Увек један играч направи нешто добро на утакмици и добро је што је то тако. Волео бих да сваки пут то буде неко други. Шта је било са Кангом прошле године... Слагаћу вас ако бих вам рекао да немам информације. Ја сам човек који воли да зна све информације. Важно ми је понашање на терену, ван терена и у свлачионици. Увек када је добра атмосфера у свлачионици то се рефлектује на терен. Не можете да мерите, можда неки други играчи, који више трче и обављају неке друге задатке на терену, имају и већи ефекат, али то је оно што публика не може увек да биди. Желимо да подигнемо ниво игре у свакој утакмци“.

Лица Звездине публике одавно нису била онако озарена после једне европске утакмице.

„Фудбал је једна позорница, ми смо као неки сценаристи, који праве представу. Фудбал се игра за публику, презадовољни смо када наша публика оде поносна са стадиона. За то играмо и желимо да што више људи дође да нас бодри. Ја сам неко ко жели да буде на земљи, не волим еуфорију, то само треба да нам буде пут којим желимо да идемо. Битно је да имамо континуитет, што је најважније у фудбалу. Лепо је видети срећне навијаче, то вам даје елан и подстрек за будућност“, закључио је стратег црвено-белих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар