Нејмар рекао - ДА! Спремите се, слиједи бура!

Туча са Нелсоном Семедом била је кап која је прелила чашу, Бразилац прихватио понуду из Париза.

Фудбал 29.07.2017 | 10:45
Нејмар рекао - ДА! Спремите се, слиједи бура!
Фудбалска Европа нема мира због Нејмара! Неколико сати пошто се нашао усред великог скандала и туче са новим саиграчем Нелсоном Семедом, поуздани и готово беспрекорно добро обавештени Радио Монте Карло лансирао је ракету - Нејмар је дао зелено светло за трансфер у Пари Сен Жермен! 

Како се наводи, туча са Семедом била је кап која је прелила чашу, а након што је отишао са тренинга, назвао је свог оца како би му саопштио новости. Нејмар је прихватио петогодишњи уговор вредан вртоглавих 150.000.000 евра нето, односно 30.000.000 евра по сезони, када се прођу све ригорозне пореске филтрације.

Нејмар Сениор је такође добио овлашћење да у његово име заврши све преостале детаље, који се махом тичу решавања пореских питања.

Мохамед Буафси, главни и одговорни уредник Радија Монте Карло, позива се на добро обавештене изворе и тврди да би трансфер могао да буде завршен у понедељак или најкасније до уторка.

Мада се током дана писало да Нејмар неће путовати у Кину са Барселоном после физичког обрачуна са саиграчем, он ће се ипак наћи у авиону. Али, како наводи бразилскиГлобо Еспорте, само како би испунио личне и клупске спонзорске обавезе према киненском тржишту. То никако неће спречити Нејмара да можда већ до почетка наредне седмице постане апсолутни рекордер у свету спорта и заврши „Трансфер века“!

Мада се доста писало о томе како ће Пари Сен Жермен успети да реши питање финансијског фер-плеја, посебно јер је клуб већ имао проблема са законом и био драконски санкционисан, први човек клуба Насер Ал Келаифи ангажовао је посебан тим стручњака који је пронашао добитну формулу. Наиме, процењује се да ће Нејмаров трансфер изазвати тектонске потресе на фудбалском тржишту, чак и веће него када је Кристијано Роналдо прелазио из Манчестер јунајтеда у Реал Мадрид.

Као што смо већ писали, нови порески закони у Француској иду на руку Пари Сен Жермену, а такође је спреман и низ спонзорских уговора који ће потпуно анулирати инвестицију чија би укупна вредност бити, процењује се, око 630.000.000 евра! 

Радио Монте Карло, који је својевремено најављивао и потврђивао многе трансфере на Парку принчева, али и широм Европе, тешко да би се излетао са оваквим информацијама без дебелог покрића. 

Мада се информација, с обзиром на њену тежину, узима с резервом, спремамо се за трансфер који ће променити све модерне фудбалске токове. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар