Проблем је што знамо за афере

Потпредсједница СДС-а Александра Пандуревић је рекла да грађани нису бирали СНСД да дођу два пута годишње у скупштински ресторан да ручају. "Нису бирани да ручају, него да раде. Они су се понукани њиховим страстима одлучили да чине штету РС. Посланицима СДС-а није проблема да сједе у 7-8 комисија и раде даноноћно", казала је Пандуревић.

Република Српска 28.07.2017 | 18:36
Проблем је што знамо за афере
Додала је да нема потребе да "Шпирић спомиње било какве загрљаје".

"Само нек нам Шпирић не прича о загрљајима, јер се сви сјећамо његових загрљаја са Силајџићем, Лагумџијом и Тихићем. СДС је у Савјету министара зато што имамо седам посланика, СНСД би требао да зна да је 7 више од 6. Они имају шест посланика. За нас нема афера као оних какве је имао Шпирић, сви се сјећамо "шећерне афере"".

Пандуревић сматра да је проблем СНСД-а са руководством ОСА-е сљедећи:

"Половину ОСА-е чини бивша државна безбједност РС. Чине људи који су у рововима стварали РС. Чине млади људи чији су очеви погинули у рату. Они те људе зове непријатељима, то је брука и срамота. Није њихов проблем директор агенције, него замјеник Трифко Буха. Проблем им је што им господин Буха не подноси рапорте и указује на истраге, они мисле да то треба бити њихов корективни фактор. Проблем је што не знају шта се све зна. Ми немамо проблем да иницирамо смјене менаџмента ОСА-е", додала је.

О афери "Ушће", Пандуревић је казала да је циљ извјештаја у вези са овим случајем био да завади СДС са функционерима Србије.

"Проблем Шпирића је што не зна шта пише у извјештају о кривичном дјелу који је упућен на Тужилаштво БиХ. Једини циљ им је био да заваде СДС са функционерима Србије. Ухваћени су у својим лажима и сад не знају како да се извуку из тог проблема".

"Зашто Додик није протестовао због плоче "За дом спремни", зашто не тражи јасеновачку грађу назад? Додик нам мора објаснити зашто је заштитник хрватских, а не српских интереса. Господин Додик ниједан једини бенефит од овог нема. Зашто ћути на све ударе хрватских политичара на РС? Он је темпераментан човјек који реагује на све, изузев да је од стране Хрватске и њихових служби нечим уцијењен", казала је Пандуревић.

Говорећи о закону о Јавном РТВ систему каже да је то "најдиректнији удар на Радио-телевизију Републике Српске (РТРС)".

- То није политичка оцјена СДС-а, већ и оцјена Министарства саобраћаја и веза РС – додала је Пандуревић говорећи да СНСД финансијски урушава РТРС.

Ту телевизију, поручила је, треба вратити на здраве темеље да би била јавни сервис грађана Републике Српске.

(Н1 / Фена)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

пунто

28.07.2017 16:50

Спирица и месара под хитно у ресеткасти апартман гдје се једе из пластицних тањира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

28.07.2017 16:55

Остро Александра и у центар.Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

28.07.2017 20:30

За те паре мозе то боље .

Name

лаку ноћ

28.07.2017 16:56

Не се.. Штрумпфета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

28.07.2017 18:28

Теби и твојима је лаку ноћ....секташи...

Name

Ре Лаку Ноц

28.07.2017 19:58

Готови сте, нема вам спаса. Фоча је спремна да вас свецано доцека.

Name

борац ВСС

28.07.2017 17:03

Док нам буду овакви прицали о политици теско нама. Она, Косарац и јос много њих су залутали, умислили да су вазни политицари и непрекидно узимају за право да "млате" глупости. Нису сви у Републици Српској полуписмени, има нас много који смо заврсили високе сколе и на потпуно легалан и регуларан нацин досли до звања и знања. Политицке небулозе којима се слузе и власт и опозиција имају за циљ придобијање гласаца "јефтиним политицким поенима". Цињеница је да ту друзину, са Додиком на целу, треба смијенити али смо јадни ако допустимо власт и моц оваквим медиокритетима као сто је ова и многи други актуелни "политицари". Из тих разлога је оправдана огромна забринутост интелектуалаца Републике Српске за будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тешка прича

28.07.2017 18:08

Забринути!!!Да.Нико ниста не предузима.Требало је давно нешто пресјећи ,јер ово је сад морални суноврат !Немогуће да нијемо посматрамо посртање једног човјека који је до те мјере изгубио орјентире да је све свере живота једне нације( на овом простору) довео на ниво пијаце..Све је од случаја до случаја,све без неке стратегије плана и дугорочних циљева,ударање час лијево десно!Па се онда поставља питање ко је кукавица, Пандуревићка(која ипак ризикује,мкар је и плата добра) или та аполитична интелигенција

Name

Објективан

28.07.2017 18:08

Једа од бољих кометар у задње вријеме свака цаст.

Name

Ма је ли забринута

28.07.2017 18:19

Ја сам питао прошле године једног угледног љекара у пензији:Гдје је интелектуална елита у РС? Зашто се не побуне против исмијавања здравог разума обичног човјека? А доктор ми је одговорио:У мишијој рупи! Е тако и ти мој борац интелектуалац.Ти си забринут а нећеш у прве редове.Имали смо ми мој интелектуалац и образоване назови паметне људе попут др Микеревића,Новака Кондића као министра финансија,Џомбу па жива пропаст.Ти и твоји интелектуалци би радо у власт али да се други боре са криминалцима,да други крваре.А ви то нећете а ли би радо када ови буду смјењени заузели мјеста савјетника,директора фондова, у што више управних одбора.Буди и ти важан оснуј политичку партију па на изборе!

Name

ре

28.07.2017 19:56

Да поруцим овом борцу, опет му не гине ров..

Name

мицека

28.07.2017 17:09

Ова лисицаби од двије овце обе изгубила али јој нико неда ни једне:

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: мицека

28.07.2017 18:23

Не сери боту црвени!

Name

Борислав

01.08.2017 10:58

Ти си мицека своје овце давно изгубио а шта је остало у глави незнам.

Name

Јанко

28.07.2017 17:13

Не дајте им да спавају Александра. Знају шта их чека кад сидју с власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Она је дијете

28.07.2017 17:46

Па ста сто у ОБИ раде и неки Срби.Никакве користи од њих.То је муслиманска слузба исто као и судови.Раде паралелно(Иваницев израз).Исто сам цуо да је у СИПИ 40% Срби.Па коме Србину су они ваљали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

28.07.2017 18:51

Па себи је ваљало тих 40 посто.Себи,својој дјеци и фамелији. А коме би по теби требало да ваљају???Мало си откацен.

Name

уцјењен

28.07.2017 18:10

је својим поријеклом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Дабић

28.07.2017 18:14

Па Додик је на власти овлико дуго због оваквих као сто је Пандуревицка па нису срби толико глупи да овој дају власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***Н.

28.07.2017 19:06

Стално је нека борба, ја знам, ти не знас, ти си овакав а ти онакав, ја пазриота а ти издајник. Обрни, окрени, отуд овдут, овако цемо, онако цемо, Бозе драги, докле само? Плава Руза нам своје видјење пруза, размисљајмо главом и оцијенимо, ста је ста...

Name

Једно те исто

28.07.2017 18:56

И једни и други млате плате од неколико хиљада и само млате празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зато

28.07.2017 22:08

це овде у рс и бих јос дуго бити пропаст јер сви су они увезани у једно коло добре плате стално на функцијама није битно сда ли опозиција или позиција само као лафо говоре једни против других а у задњих 20 година ни једне кривицне пријаве ни на једној страни само млате са овим узасно глупим народом а народ ко народ дај мало сланине бијелог лука ракијице мало дрва за зиму и нек се плате рацуни и све ок умјесто да сви тј вецина окрене лист и крене полако у градјанску непослусност и оПА

Name

Спасе

29.07.2017 05:13

Нека савез за промјене изаде на телевизију и јавно изјави да уколико они доду на власт да це све оне за које се доказе да су криминалци да су пљацкали свој народ да су се бесправно обогатили процесуирати и стрпати у затворе и одузети им бесправно стецену имовину гарантујем да. це тад побједити додика и његов дио срба сто гласа за њега у супротном ниста од побједе

Name

ре Спасе

29.07.2017 07:22

Да би се неко процесуиро најприје су Спасе потребни докази.А вјероватно ниси пратио предзадњу сједницу народне скупштине РС када су донијети закони о измјенама кривичног законика РС.На тој сједници је посебно нагласио Миленко Михаљица да је против доношења неких закона гдје се скраћује рок застаре неких дијела.Вјероватно се мисли на дијела Привредног криминала.Тако да знаш Спасе може опозиција обећавати шта хоће али ови гледају себе да законски ограде

Name

прилика за СДС

29.07.2017 07:59

Па у томе и јесте проблем!Они ухвате ,новине објаве ,мало притвора ииииии суд не надје доказ или донесе несто тек-тако казне!!!А одакле такве судије и суд?Прије свека међународна и њена прича о демократији и правичном суђењу!Затим њихово уплитање у судство "чуј међународна да плаћа једино судије".Па јасно ко дан!А онда су домаћи играчи ствар преокренули по свом рецепту и у свом смјеру а уз одобравање страних играча!!!Зашто не донесу праве закон!!!!Е то СДС мора обећати"Закон о порјеклу имовине "Те закон о незастарјевању кривичног дјела од приватизације "и још масу !!!!

Name

29.07.2017 13:30

Па ста има везе сто знате ко им ста мозе људи тески по пар десетина милиона марака боли њи дупе И она ствар сто ти знас за неку од њихових афера.....

ОДГОВОРИТЕ