Звездини директори: Биће ово феноменалан тим!

Канга и Доналд могу да иду, али ћемо такве тешко наћи! Похвале за Владана Милојевића и за тројицу дебитаната.

Фудбал 28.07.2017 | 21:15
Звездини директори: Биће ово феноменалан тим!
Звезда сија! Пожелеле су Делије да се „врате славни дани прошлости“ и ако би се закључци доносили на основу игре и резултата против Спарте чини се да су црвено-бели на добром путу.

Два гола вишка, притом сачувана мирна мрежа, дају навијачима Црвене звезде довољно разлога за оптимизам да екипа Владана Милојевића за шест дана у Прагу може да овери пласман у плеј-оф квалификација за Лигу Европе.

А, после - ко зна...

„Ово је права Црвена звезда, моћна и европска. Направићемо моћан тим, само нам је потребно време. Биће ово феноменално“, речи су Звездана Терзића, генералног директора клуба из Љутице Богдана, у изјави Спортском журналу, после 2:0 у судару са чешким представником.

Први меч трећег елиминационог кола на путу до другог по вредности УЕФА такмичења одушевио је и другог Звездиног руиководиоца, спортског директора Митра Мркелу.

„Енергија је оно што ми се највише допада. Мислим да је то највише до тренера Владана Милојевића. Свака му част. Он има велику енергију, ради жестоко и то уме да пренесе на играче и терен. То је оно што је у овом тренутку велики квалитет“, рекао је Мркела, осврнувши се и на ток утакмице. „Кидисали смо на гол кад је требало, а с друге стране били мирни кад је требало чувати наш гол. Од старта се видело да смо добро спремни и организовани. Одиграли смо прави такмичарски меч“.

Посебно је занимљива чињеница да су се у првих 11 нашла двојица дебитаната (Милан Борјан и Милан Родић), а да је још један свеже приостигли новајлија, Немања Радоњић, с неколико потеза наговестио прелазак из неозбиљног на озбиљнији ниво фудбала.

„Бирали смо појачања, желели те играче и они су то вечерас оправдали. Имамо доста играча који су касно почели припреме, Пешић и Бабић 5. и 6. јула. Тренирали су само 20 дана и нису још у правој кондицији. Када они буду били спремни, мислим да ће то бити још боље. Борјан је искусан голман и нешто најбоље што смо у овом тренутку могли да урадимо. Добро су се уклопили. Биће још бољи у будућности“.

Честитке са врха завредео је стручни штаб предвођен тренером Владаном Милојевићем.

„Задивио ме је тим и стручни штаб. У првих 20-ак минута смо се много потрошили. Улагали смо огроман напор да поведемо. Повели смо и после тога смо имали добре тренутке. На време је Милојевић реаговао, направио праве измене и завршили смо меч како је требало. Највише ми се допала енергија. Мислим да је то највише до тренера Владана Милојевића. Свака му част. Он има велику енергију, ради жестоко и то уме да пренесе на играче и терен. То је оно што је у овом тренутку велики квалитет“.

Спарту је „отворио“ Ричмонд Боаћи, тренутно други стрелац квалификација за Лигу Европе, а сјајне партије пружили су још двојица странаца: Мичел Доланд је био одличан у дефанзивним задацима, а Гелор Канга у креацији, што је оплеменио асистенцијом и поготком за 2:0.

„Доналд је играч који је најдуже у екипи. Добра је личност, добро игра за Црвену звезду и мислим да је било логично да добије капитенску траку. Канга је одиграо феноменалну утакмицу. Чини ми се да ове сезоне, од пре две-три утакмице када је кренуо да игра, показује најбоље партије од када је у Црвеној звезди. Волео бих да у клубу остану и после европских утакмица, јер ћемо на тржишту тешко наћи такве играче. Имају обећање да у овом прелазном року могу да напусте клуб, али наша је жеља да остану. Отворићемо наредних причу са њима“, појаснио је Митар Мркела за Б92.

Наредни меч Црвена звезда игра у недељу од 19 сати против Рада на Бањици.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар