Сбербанка уз "Кестенбург"

– Сбербанк Бања Лука је подржала организацију међународног фестивала студентских позоришта „Кестенбург“,саопштено је из банке

Република Српска 28.07.2017 | 17:23
Сбербанка уз "Кестенбург"
Фестивал се одржава у организацији Студентског  позоришта  Бања Лука, а у сарадњи са градом Бања Лука. Позоришна манифестација почела је 25. јула и  трајаће до 3. августа. Одржаваће се на свим позоришним сценама у Бањалуци, а Сбербанк а.д. Бања Лука је пријатељ Златне селекције фестивала са представама из Чешке, Телавива и Табриза.



Овогодишњи Кестенбург окупља позоришта из више од 20 земаља свијета, са три континента. Очекује се да ће фестивал посјетити више од 300 угледних гостију из цијелог свијета, глумаца, режисера, театролога, новинара, а према очекивањима организатора, програм фестивала пратиће више од 10 хиљада посјетилаца.

Фестивал је отворен у уторак 25. јула концертом режисера Емира Кустурице и  његовог бенда „Тхе Но Смокинг Орцхестра“, а одржао се под покровитељством Предсједника Републике Српске.

“Поносни смо пријатељи позоришног фестивала „Кестенбург”, манифестације која својом разноврсном понудом међународно квалитетних представа доноси неизмјеран значај културном животу града Бања Лука” рекао је Александар Кесић, директор Сбербанк а.д. Бања Лука. Он даље наставља: „Сбербанк а.д. Бањалука увијек настоји у складу са дугогодишњом традицијом друштвено одговорног пословања да препозна и подржи оригиналне догађаје попут овог, који обогаћују сектор културе и креативност локалне заједнице. Водећи се позитивним вриједностима, трудимо се да систематски и трајно градимо традицију добрих односа према друштву и средини у којој дјелујемо.”

Фестивал „Кестенбург“ је почео са програмом од сриједе 26. јула, а сваки дан посјетиоци могу погледати и до шест представа, које ће се одржавати на свим позоришним сценама града Бањалуке, саопштено је из Сбербанке.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар