Кренула Звезда! Стиже бивши Партизановац!

После скидања БАТ-а, очекују се и прва појачања на Малом Калемегдану. Да ли је бивши играч Партизана први међу њима? Велика жеља Партизана ипак у Црвеној звезди? Никола Радичевић, који се у неколико наварата спомињао као потенцијално појачање Партизана, близу је доласка у Црвену звезду, преносе београдски медији.

Кошарка 29.07.2017 | 09:45
Кренула Звезда! Стиже бивши Партизановац!
Дан након што је ФИБА подигла забрану регистровања нових играча - Црвена звезда је довела прво појачање.

Судећи према сазнањима једног од портала посвећених црвено-белима, "Црвена звезда Београд", Никола Радичевић (23, 196) први је у низу кошаркаша који ће доћи на Мали Калемегдан након скидања БАТ-а, али и одласка осморице првотимаца и првог тренера, Дејана Радоњића.

Овај Чачанин, после шест сезона у матичном Борцу, наступао је за Партизан од 2010. до 2012, потом отишао у Бетис, за коју је играо пет сезона, а сада би требало да се врати у српску кошарку - под условом да Црвена звезда потврди ову информацију. Што се још није догодило.

Радичевића су пре две године, као 57. пика, изабрали Денвер Нагетси, али се он за сада није отиснуо у НБА за разлику од свог "класића", Николе Јокића.

Радичевић је са кадетском репрезентацијом Србије освојио бронзу 2009. у Литванији, а са младом сребро у Пољској 2011. и бронзу у Литванији и Летонији 2012. године.

Нема наступ за сениорску репрезентацију Србије, али има титулу МВП-а са "Алберт Швајцер" турнира у Немачкој 2012. године, једном од турнира који се сматрају и незваничним првенством света за играче од 18 година и млађе.

Информацију је у петак потврдио и регионални скаут Драган Ђурасовић.

Двадесеттрогодишњи плеј је лето провео тренирајући за Денвер Нагетсима, у чијим се плановима за будућност налази, али тренутно нису у могућности да му понуде уговор.

Поникао је у чачанском Борцу, потом се кратко задржао у млађим категоријама управо црно-белих, док је последњи пет сезона био први организатор игре шпанске Севиље (некада Кахасола, а од прошле сезоне Реал Бетиса).

Српски и регионални шампион напокон може да крене у тоталну реконструкцију тима, пошто је у среду укинута забрана ФИБА за регистровање нових играча (БАТ), када је исплаћена последња рата дуговања бившем играчу клуба Галу Мекелу.

На Малом Калемегдану су у односу на прошлу сезону остали само Бранко Лазић, Немања Дангубић, Милко Бјелица и Огњен Добрић, као и неколицина младих играча, док је отишао готово цео тим – Стефан Јовић, Лука Митровић, Марко Симоновић, Чарлс Џенкинс, Огњен Кузмић и Марко Гудурић остварили су значајне трансфере, док су Нејту Волтерсу и Диону Вејтерсу истекли уговори.

Такође, дошло је и до промене на клупи, после четири године и три месеца на њој више неће седети Дејан Радоњић, а у тренера првог тима промовисан је Душан Алимпијевић, који је прошле сезоне предводио ФМП Железник.

Нови првотимци окупиће се већ петог августа, док их два дана касније чека учешће на веома јаком турниру, па није нереално очекивати да у Звезду у наредним данима стигне значајан број појачања.

Током пет сезона у Севиљи бележио је просечно 6,3 поена, 1,8 скокова, 2,2 асистенције, 0,5 украдених и 1,5 изгубљених лопти по утакмици, уз просечан индекс успешности од 5,1 за 18 минута на паркету.

Овај период његове каријере био је испуњен и повредама, због којих је у сезони 2016/17 одиграо две, а 2012/13 три утакмице за зелено-беле.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар