Пријава против бившег начелника

Против бившег начелника општине Вишеград Славише Мишковића, који је осумњичен да је оштетио општински буџет за 154. 000 КМ, вишеградска полиција поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, несавјестан рад у служби и фалсификовање или уништавање службене исправе.

Република Српска 28.07.2017 | 15:10
Пријава против бившег начелника
Из Полицијске управе Фоча саопштено је да је лице чији су иницијали С.М. /61/ осумњичено да је обаљајући функцију начелника општине Вишеград злоупотријебило службени положај.

“С.М. је са више привредних субјеката усмено договорао, а потом доносио и овјеравао одлуку начелника о одобравању средстава из буџетске резерве, у сврху плаћања превоза, прехрамбених и санитарно-хигијенских пакета, чиме је оштетио буџет општине с намјером омогућавања стицања противправне имовинске користи”, наведено је у саопштењу.

Током мандата, од 2013. године до прошле године, С.М. је закључивао уговоре о пословној сарадњи са једном телевизијском кућом, на основу којих је обавезао општину Вишеград да на мјесечном нивоу уплаћује износ од 3.000 КМ, а да при том није поступио по Закону о јавним набавкама, чиме је повриједио право да друге медијске куће у Републици Српској равномјерно аплицирају и учествују.

Извор: Срна

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Висеграђанин

28.07.2017 13:15

Црвена секта подмеће човјеку, он је добар и поштен, измишљају му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

29.07.2017 08:43

Дабогда сви били лопови као овај начелник,гдје би нам крај био,од ових 154000,144000 хиљаде је тај уговор са БН ,48 x 3000 КМ = 144000КМ,и што је најгоре тај спорни уговор је исти оваја начелник наслиједио од предходног снсд-овог,остали дијо је помоћ поплављеним у Бијељини.То је резултат осам мјесеци рада и роварења овог новог начелинка проти старог,то суму нашли,овај човјек за разлику од свих њихових кадрова је за светац а не за лопова.Одрекао се половине своје плате и самњио свим функционерима плате,што је годишње износило око 500 000 КМ уштеде,од тог новца и осталог повољног пословања врати 3.500000 предходних кредита а ови у првом заједању дишу нових 6.000 000 ,па како би могли дићи да он није па скоро очистио дуг општине.Сам податак је од њихове власти зграда од 2400 м 2 плаћена у Вишеграду Емиру Кустурици 10.500 000,00 км(десет и по милиона КМ) је фрапантна за Њемачку а не Вишеград,ако смијете израчунајте цијену квадрата.Овог човијека можете вољети или мрзити,једина мана му је била што народ није лагао и није на буџет започљавао,ни своје ни чланове других партиај, ал причати о њему да је лопов је равно параноји!!!

Name

Исти

29.07.2017 08:50

Шта они знају шта је добар човјек, кад су до коске покварени. Све ово раде у режији оног лојавог из емирата да покрију његове лоповлуке и своје дилове са њим. А шта рећи за проневјерене милионске износе око њиговог харач града. То је њима све регуларно, јер имају заштиту државних институција полиције, тужилаштва и судства. Ако је тужилаштво непристрасно одбациће ову пријаву, а покренути истрагу о Андрић Граду на основу налаза главне службе за ревизију, на основу писања Журнала и остали медија. Има довољно материјала да се бави милионским цифрама, а не неким ситним уговорима са невладином телевизијом. Надам се тужиоче да ћеш ово прочитати и реаговати. Основ за подизање оптужнице је ревизорски извјештај, не требају ничије тужбе.

Name

Као и ти исти

29.07.2017 10:20

Боље би му било да је подигао плате, да је своје чланове породице запошљавао. Послије смрти брата му је остала самохрана снаха са троје дјеце и није је за 4 године запослио, а ови СНСД-ови одборници у прва три мјесеца сви жене и сестре позапошљавали. Чини ми се да данас народ више цијени овакве гњиде које ништа друго не раде већ смишљају како ће другоме напакостити. Сачувај ме боже докопали се власти полуписмени, некултурни, необразовани људи, људи који су умислили да су цареви, а траже дрво за гребеништа. Дај нам боже снаге да издржимо ова зла времена у којима лопови и криминалци туже невине.

Name

Фале двојица

28.07.2017 13:21

Пуц, пуц, ожежи, ожежи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

28.07.2017 16:01

ЧИВЈЕК ЈЕ ПОСТЕН И КАО НАЦЕЛНИК ЈЕ БИО ПОСТЕН .А,ОВАЈ ДОДИКОВ ВАМ ЈЕ ДОБАР ! ВИСЕГРАД ЈЕ КАСАБА И ОСТАЈЕ КАСАБА.!

Name

И ваших фали

28.07.2017 23:15

Нећете дуго бандо једна. Крваво ћете ви платити Андрић Град и Мехмед пашу Соколовића.

Name

Ре

29.07.2017 00:12

Е кад по Вама ожеже ни Дрна Вас неће опрати

Name

митар

29.07.2017 08:36

А Вас ће бити најмање педесет када дође вријеме за то. Ништа друго и не знате веч издавати, пријетити, тужакати. Издајете пријатеље, пријетите комшијама, тужакате поштене и добре људе. Трагови вам смрде нечовјештвом. Мислите да ћете се тиме уздићи, али остајете приземни творови. Народ све зна, народ вас је прочитао. Ваши су гријеси за разлику од Славише милионски. Наплата ће брзо доћи, а неће остати нико да вас заштити.

Name

Олицење цасти

28.07.2017 17:39

Овог цовјека кад поменете треба да устанете,то је цовијек које се одрекао половине своје плате,48 мјесеци од 2500 = 120000,за ту разлику повецао будзет спорту и борацкој,ево због цега га оптузуку подијелио масине пољопривредницима,хуманитарна помоц поплављеним и куповина неколико дестина кг пецења поводом прослава дана борца,пријема породица погинулих и заробљених,дана опстине,цирка 2500 км,из разлога јер је јефтиније.А ови закупе пластицних WЦ-а од фирме Стасе Косрца три комада плацају мјесецно око 7000 км,израцунајте пута 48 мјесеци,само WЦ,а остало?Остало цете сазнати у Октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

29.07.2017 00:12

Е мој брацо још ставили пластичне WЦ-ове на трг палих бораца у сред центра града, одмах до ћуприје. Кад се пролази смрди да бог сачува. Гдје то на свијету има код хотела и силних угоститељских објеката они хале одмах до ћуприје и споменика палим борцима. То је неки нови аустријско- талијански патент.

Name

Ана

28.07.2017 23:11

Црвена багра невиђена. Зар уговор о пословној сарадњи са ТВ кућом да се на њему кола сломе, а предходни СНСД-ов начелник Томо Поповић је имао исти такав уговор са истом кућом и нису рикала говеда. СДС одмах да тужи Тома за исту ствар, а и за милионске малверзације у Андрић Граду, па да видимо како ће полиција и тужилаштво реаговати, Срам их било банда непатворена. То му је хвала за оно што их није посмјењивао са директорских и начелничких мјеста. Не знају више шта раде од бијеса и од народа гадови несрпски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.07.2017 23:13

Људи моји, ако су Славиши подигли оптужницу, а они краду на све стране, онда је стварно вријеме да се народ диже на устанак. Само улица и мотка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

29.07.2017 08:27

Давно је то трбало моткама.Сад се накот увријежио тешко ћемо с њима изаћи на крај.

Name

Е мој граде

29.07.2017 10:49

Срам те било Вишеграде. Стиди се својих изгинулих јунака, својих осакаћених и сиромаштвом исцрпљених бораца. Стиди поштених људи који смањише себи плате, који скидоше срамни натпис геноцид, који никога свог не запослише, који купише механизацију својим сељацима, који купише хотеле и упијеве објекете и од ренте их отплаћују, који оспособоше хотел и запослише 30 људи, који доведоше малине за двјеста малинара, који вратише кредите и ни један не дигоше. Који на крају престадоше давати емирату силне паре и јавно проговорише о милионском криминалу у том харач граду. Стиди се какву си аустријско-италијанску багру довео на власт умјесто поштених српских домаћина, који ништа не лажу, нити обећавају, нити имају државне ресурсе да дијеле паре пред изборе. Да ли су те мој граде позлатили никоговићи или посрали пластичним WЦ-овима у сред центра града у које су слили сва своја пљачкашка срања и теби оставили да удишеш смрад и ћутиш. Ћутиш, јер не смијеш да се јавиш од зулума великог везира који однесе све што ваља у свој раздор град, а лијепи стари Вишеград остави опустешен са излоканим улицама, оронулим фасадама без главне институције по којој се један град разликује од мјесне заједнице. Ако неко не дај боже писне ту су нови јањичари да заводе ред својим пријетњама и катил ферманима. Кадија те тужи кадија ти суди.

Name

милос

29.07.2017 10:32

ЗОВИТЕ да гонимо те БАНДИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина Новак

29.07.2017 12:27

Па гдје си брате Милоше, на којој си адреси да идемо ухајдуке, друге нам нема.