"Новак се сигурно неће вратити као Роџер, али..."

Пат Кеш, освајач Вимблдона из 1987. године, рекао је за ББЦ да ће се Новак Ђоковић вратити јачи после повреде лакта.

Тенис 05.08.2017 | 19:30
"Новак се сигурно неће вратити као Роџер, али..."
Ђоковић је пре неколико дана саопштио да је за њега сезона завршена јер су се проблеми са десним лактом повећали на Отвореном првенству Енглеске.
 
Аустралијанац верује да Новака сада мора да мирује, али да његови навијачи не треба да брину.

"Сви ми врло добро знамо какав је атлета, колико је јак и желимо то поново да видимо. За такве повреде лек практично и не постоји. Потребно је време како би се опоравио, годину дала или више. Сада треба да одмори, као што су му доктори препоручили. После толико невероватних сезона, 2017. година је била изузетно лоша за њега", истакао је Кеш за ББЦ. 

Он очекује да ћемо најбољег српског спортисту опет гледати на високом нивоу, али не на онако високом као у случају Роџера Федерера. 

"Биће му потребно време да врати интензитет. Сигурно неће бити исти случај са њим као са Роџером Федерером, који је почео да осваја Гренд слемове одмах после повратка на терену, али ће у неком тренутку следеће године поново играти сјајно. Ђоковићев стил је сличан скоро сваком другом тенисеру, али је он одувек био помало спремнији, флексибилнији и ментално јачи. Вероватно је изгубио два од та три своја велика квалитета, али је и даље разуман и постараће се да буде спреман када се врати. Заиста сматрам да ће бити поново конкурентан", закључио је Кеш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар