Кубица ипак не вози на Хунгарорингу!

Екипа Реноа саопштила је да се возач Роберт Кубица неће ове године такмичити у Формули 1.

Остали спортови 29.07.2017 | 08:15
Кубица ипак не вози на Хунгарорингу!
Рено је објавио да тестирања у Мађарској служе да се процене његове шансе за повратак такмичењима у 2018. години.

Кубица ће теситрати Реноов болид у Мађарској, због чега су поједини медии спекулисали да би у августу, на трци за Велику награду Белгије, могао у екипи да замени Џолиона Палмера. То је негирао генерални директор француског тима Сирил Абитебул.

"Наставићемо да подржавамо Џоа и не мењамо планове. Тачно је да, после свих тестова, морамо још да истражујемо Роберта. Обавили смо тестове са болидом из 2012. године, али радили смо и друге ствари, лекарске прегледе и рад на симулатору, а не желим више да откривам. Желимо да проверимо колико су релане шансе да Роберт поново вози модеран болид Формуле 1, могуће у тркачким условима, а прилика за то је у Мађарској", рекао је Абитебул за Аутоспорт. 

Кубица се тешко повредио у несрећи у релију 2011. године и има ограничене покрете десне руке. 

"Роберт би могао да буде кандидат за 2018. годину, али пре него што га будемо узели у обзир, морамо да видимо како ће се суочити са возилима која имају већу снагу, пошто болид који је до сада возио није репрезентативан. Али, чак и ако буде добро, то не значи да ћемо га изабрати за наредну годину, пошто морамо да размотримо више ствари", навео је Абитебул. 

Он је додао да је разговарао са Палмером о тестирањима Кубице. 

"Разматрамо опције за 2018. годину, а Џо би могао да буде један од кандидата, то је у његовим рукама. Оно што радимо са Робертом нема везе са ониме што ће Џо радити за викенд или током летње паузе. Нећемо мењати возача за трку у Белгији, а план је да Џо вози за нас до краја сезоне", рекао је он. 

Трка Формуле 1 за Велику награду Мађарске вози се у недељу од 14 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар