ЛЕ: Ц. Звезда - Спарта 2:0, реакције...

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је његова екипа остварила добар резултат против Спарте и да је задовољан с предношћу пред реванш у Прагу. Тренер прашке Спарте Андреа Страмачиони рекао је да је Звезда надиграла његову екипу, али да су голови који су примили били после грешака његових играча. Гелор Канга, најбољи играч Црвене звезде у победи на прашком Спартом, рекао је да је срећан због вечерашњег гола и асистенције.

Фудбал 28.07.2017 | 08:00
ЛЕ: Ц. Звезда - Спарта 2:0, реакције...
"Веома сам срећан због гола и асистенције. Могли смо да дамо још један гол. Заслужили смо ову победу", рекао је Канга.

Црвена звезда победила је на стадиону "Рајко Митић" Спарту из Прага са 2:0 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе. 

"У реваншу морамо исто овако да одиграмо уколико желимо да продјемо даље", додао је Канга. 

Насмејана лица фудбалера Звезде после првог меча против Спарте.

У првом плану је била одлична тимска игра вицешампиона Србије, али се мора истаћи и индивидуална партија Гелора Канге који је имао "својих момената", но много више је било позитивних утисака пошто је асистенцијом за Ричмонда Боаћија и голом - био један од кључних играча Звезде (2:0).

Након меча је кратко изјавио да овакав приступ мора и у реваншу.

"Веома сам срећан због победе, заслужили смо је, али и због гола и асистенције. Веома смо добро одиграли, нису нам створили шансу, али морамо овако добри да будемо и у реваншу", казао је Габонац.

Његов "партнер" у навали Звезде налази се у одличној голгетерској шанси.

Ричмонд Боаћи је постигао већ седми гол ове сезоне, рачунајући сва такмичења, и најављује да ће црвено-бели проћи у четврто коло квалификација уколико понове добру партију.

"Имамо добар резултат, али морамо да заборавимо на ову утакмицу и концентришемо се на реванш. Имамо добар тим, верујем у своје саиграче и ако поновимо овакву игру - верујем да ћемо проћи Спарту", поручио је нападач из Гане.

Први странац у историји Црвене звезде као капитен у званичној утакмици, и то још европској, поручио је да је прво полувреме било одлично - и да је његов тим могао да постигне још неки гол.

"Велика је част носити капитенску траку, али зна се ко су капитени Црвене звезде, то су Анђелковић и Мики (Милијаш)", навео је Доналд.

Може ли ова победа и евентуална елиминација Спарте да утичу на одлуку о останку у Звезди?

"Као што сам и пре говорио, увек постоји шанса да одем, али докле год сам задовољан и имам уговор, не размишљам о томе", закључио је холандски фудбалер.

Тренер прашке Спарте Андреа Страмачиони рекао је да је Звезда надиграла његову екипу, али да су голови који су примили били после грешака његових играча.

"Ову утакмицу не можемо да поредимо са било којом пре. Ово је била прва званична утакмица. Разочаран са првих 15 минута у којих нас је Звезда надиграла много. Успавали смо се код првог гола, али и после 15 минута су играли боље од нас. Велика грешка је променила даљи ток утакмице", рекао је Страмачиони.

"Утакмица је била избалансирана и мислим да је 2:0 превисок резултат", додао је он.

Спарта из Прага изгубила је на стадиону Рајко Митић 2:0 од српског вицешампиона у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.

"Грешке које су се догодиле су недопустиве. Сви знају шта тачно треба да раде. Линија била изједначена и у једном моменту су се успавали. У тим ситуацијама мораш да будеш паметан, проницљив... Имали смо добру реакцију после гола и у други део смо ушли много боље, али онда смо направили техничку грешку и примили други гол", рекао је Страмачиони.

Он је рекао да је оптимистичан пред реванш у Прагу.

"Позитиван сам што се тиче друге утакмице, али морамо да будемо концентрисани, да не правимо грешке. Не смемо да примимо гол, морамо да одиграмо јако добро", закључио је Страмачиони.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је његова екипа остварила добар резултат против Спарте и да је задовољан с предношћу пред реванш у Прагу.

"Ово је добар резулат, добро је што нисмо примили гол. Дали смо два гола, можда је могло више, али не жалим ни за чим. Нисам од оних што иду с мишљу 'шта би било кад би било'. Задовољни смо резултатом, али он ништа не говори. Ово је тек прво полувреме", рекао је Милојевић.

Црвена звезда победила је на стадиону "Рајко Митић" Спарту из Прага са 2:0 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе. 

"Мислим да ово вече припада играчима и навијачима овог клуба. Они су протагонисти били", рекао је Милојевић. 

Он је поновио да је Спарта добар клуб и додао да ће у реваншу бити тешко. 

"Имамо озбиљног противника, једног гиганта, неће бити лако. О Спарти ћемо размишљати тек од понедељка, после утакмице с Радом, која је сада најбитнија утакмица", рекао је Милојевић. 

Тренер Звезде је рекао да не жели да се диже еуфорија после вечерашње победе, јер "томе нема места". 

Он је рекао да је честитао играчима на борбености и додао да фудбалери Звезде у свакој утакмици требају тако да играју, без обзира ко је противник. Милојевић је захвалио навијачима на подршци. 

"Хвала на дивној подршци током свих 90 минута. Мислим да су играчи то заслужили. Била је ово изузетно тешка утакмица и ништа није решено", казао је он. 

Милојевич је казао да "свака победа много значи" на пољу самопоуздања. 

"Тренирамо и радимо за тако нешто. Поготово у оваквом клубу с оваквим навијачима. Њихова радост даје подстрек да будемо бољи. Сматрам да увек можемо да будемо бољи. треба мало времена, а то је једино што немамо у фудбалу", рекао је тренер црвено-белих и додао да играчи имају знатно више самопоуздања него када је дошао у клуб. 

Док навијачи славе победу против Спарте - тренер Милојевић је умерен у изјавама.

Нови стручњак на челу стручног штаба Звезде је заједно са сарадницима, чини се, одлично припремио меч против тима из Чешке и уочио све мане које су његови фудбалери претворили у два поготка пред реванш утакмицу у Прагу за седам дана.

У изјави за РТС након сусрета био је веома кратак - наводећи да не би сад "улазио у анализу".

"Баш оно што смо рекли пре утакмице: борили смо се, носила нас публика, а ово је заслужена победа. Спарта је изузетно јак противник. Завршено је тек прво полувреме", казао је опрезни Милојевић и додао да ће његова екипа, у којој има много нових фудбалера, бити спремни за наредну утакмицу.

Публика је од Бранка Јовичића већ навикла да "гине" за сваку лопту, а тако је било и на вечерашњој утакмици у којој је могао још једном да има и конкретан учинак. Након асистенције против Иртиша - сада је био и близу постизања гола за 3:0, али не жали за победом са голом мање у мрежи противника.

"Морам да се захвалим навијачима. За ово се живи, за ово се фудбал игра... Могу да кажем да смо одиграли добру утакмицу, али можемо и боље, имамо доста новајлија и знамо да ћемо играти све боље", казао је он у даху и додао: "Леп резултат код куће, али у Прагу ће бити тежи меч. Напашће нас и морамо бити концентрисани да бисмо прошли даље".

Реванш утакмица између Спарте и Црвене звезде играће се наредног четвртка у Прагу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар