Истина о Сејдуби Суми...

Он је машина од играча, само му је потребно гориво! Тренер Слована Иван Вукамановић објашњава зашто је Гвинејац дошао у слабом физичком стању.

Фудбал 29.07.2017 | 23:00
Истина о Сејдуби Суми...
Од тоталне еуфорије до можда и лаичког разочарања! Тај пут јер прешао нови фудбалер Партизана Сејдуба Сума у року од седам дана. Нико од Гробара не спори да је 1,65 милиона евра плаћени везиста пакао од играча, али... Довољно је било да му Мирослав Ђукићне укаже шансу у једној од најважнијих утакмица овог лета, против Олимпијакоса, да се појаве и прве сумње. Ни први ни последњи случај када је овдашњи фудбал у питању.

Имао је Сума и деби против Мачве, али његов доскорашњи шеф Иван Вукомановић каже у разговору за МОЗЗАРТ Спорт да ће омалени Африканац бити на оптималном нивоу за три седмице. Тачније, да је пропустио готово комплетан припремни период.

„Прво морам да кажем да је Сејдуба Сума машина од играча, потребно је само сипати гориво. Јер не може ни аутомобил да иде на трке без горива. Дакле, људи у Србији морају да знају да он никада није био поврђен, нити да је имао проблем са мишићима. Он је такав играч да се никада не повређује“, каже за наш портал Иван Вукомановић.

Перспективни стручњак из Ужица свестан је да је део јавности у Србији очекивао од Суме партије по принципу - све и одмах. Међутим, он открива да је Гвинејац самовољно пропустио добар део припрема.

„Овако је то било. Ми смо сезону завршили крајем маја, а он је имао репрезентативне обавезе. Због тога је добио продужен одмор до 17. јуна. Пропустио је првих 12 дана припрема када смо подизали физичку спрему. Када се вратио, знали смо да ће бити трансферисан. Постигли смо џентлменски споразум са њим да не игра европске утакмице, јер је трансфер у Партизан дуго висио“...

Имао је Сума могућност да игра утакмице за Б тим.

„Пошто смо играли мечеве четвртком Сума није био део групе на појединим тренинзима, када су се радила уигравања. Он је желео да иде, ја сам рекао и клупској управи да не рачунам на њега, јер се спремао за трансфер. То значи следеће: седмично смо имали девет тренинга, а Сума је са нама радио два или три пута. То је баш мало, сложићете се. Имам сјајан однос са њим, рекао сам му да може да игра понедељком за Б тим, да би то било добро за њега како би остао у ритму. Посебно, јер су то лакше утакмице. Није желео. Поздравио сам то, јер знам да му је такав менталитет. Понављам, имали смо сјајну сарадњу. Када се подвуче црта, Сума је пропустио већи део припрема. И зато ће му бити потребно три недеље да дође до тонуса“.

Српски стручњак је убеђен да ће Сума до стања екстазе доводити Гробаре.

„Жао ми је што не може да помогне Партизану у важном делу сезоне. Али сличну ситуацију са њим имао сам и прошле године Није био спреман, желео је да оде. Међутим, ја сам инсистирао код Управе да остане, рекао сам им да је то машина од играча. Помогло ми је то што сам боравио у поднебљу крцатом афричким играчима. И направили смо добру причу, као што сам сигуран да ће Сума показати шта зна“.

За крај Вукомановић је истакао да су у Словану више него задовољни Суминим трансфером.

„Он је продат за вишу цену од пројектоване. Планирано је било да оде за милион и по евра, уз тенденцију да се та сума смањи. Уследило је 'боксовање' са Црвеном звездом, па је на крају отишао за 1.650.000 и одређене проценте. Задовољни смо, верујем да ће на крају бити задовољни и Партизан и Сума“, додао је Вукомановић

Извор: моззартспорт

Фото МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар