Шта то крчка Милан?!

Од Роналда и Ибре до Санчеса и Бенасија. . . Росонери још нису завршили летњи прелазни рок.

Фудбал 29.07.2017 | 22:30
Шта то крчка Милан?!
После серије од 10 појачања која су стизала једно за другим, Милан је сада мало успорио на летњој фудбалској пијаци. Росонери покушавају да са још неком куповином ставе тачку на фуриозан прелазни рок, али им последњих дана не иде. Не могу да се договоре са Фјорентином око Николе Калинића, а све даље су и од Обамејана и Белотија...

Шта су друге опције?

Помиње се чак и Кристијано Роналдо?! Али то су само луди снови за чије остварење постоје мале шансе...

Миланови директори Фасоне и Мирабели су у све бољим односима са Жоржом Мендесом, најмоћнијим менаџером на планети. Од њега су купили Андреа Силву, а недавно на Сардинији су са Мендесом преговарали и о могућности да до јануара доведу Дијега Костуили да на целу сезоне позајме Радамела Фалкаа из Монака. Обојица су Мендесовиклијенти...

Тако се родила и луда идеја да Милан направи потпуни земљотрес на фудбалској пијаци довођењем Кристијана Роналда. Рачунајући на добре везе са Мендесом који води бригу о Кристијановој каријери. Њих двојица имају пријатељски однос који је много више од релације играч - менаџер и Мендес је нада Росонера у овом премабициозном подухвату. Када је Кристијано недавно дигао прашину због жеље да оде из Мадрида где га не поштују довољно, Милан је видео трачак наде да би могао да уграби најбољег фудбалера света. Међутим, све се врло брзо смирило... Фасоне и Мирабели и даље гаје наду да та прича није потпуно затворена.

Али није реална. Реал би за Роналда тражио минимум 200.000.000 евра, док би Португалац инситирао на плати од 30.000.000 евра годишње. Миланов максимум би био да Реалу плати око 130.000.000 евра и да Роналду понуди 40.000.000 евра за две године. Али и бољи договор за права на имиџ и маркетинг од оног који тренутно има у Реалу. Ипак, све ће се  највероватније завршити на влажним сновима Милана и Португалац ће остати у Реалу.

Још једна луда прича за Милан се испреда овог јутра на Апенинима. Наиме, Газета дело спорт је опет активирала могућност да се Златан Ибрахимовић врати у Милан. Швеђанин је слободан играч и никада није крио жељу да би волео да се једног дана врати у Милан и тамо заврши каријеру. Делом и због породичних разлога јер има намеру да са породицом живи у Милану када заврши каријеру. Од новог уговора у манчестер Јунајтеду нема ништа.

„Потрошили смо велики новац на нападача (Лукакуа оп.аут.) због онога што се десило Златану. Нисмо могли да дозволимо да уђемо у сезону без првог нападача“, рекао јеМурињо и тако залупио врата причама о новом уговору за Златана.

Милану треба нападач, али чини се да  клупску управа не жели да то буде Ибрахимовић. Делом и због Мина Рајоле. Међутим, ако би Дијего Коста дошао да до јануара премости период док га Ателтико не региструје, онда би Ибра могао да попуни његово место од јануара јер до тада би се потпуно опоравио од повреде. Ко зна...

И док су приче о Роналду и Ибрахимовичу само теорије и могућности, преговори око РенатаСанчеса су стварност. Милан већ данима покушава да нађе победничку формулу у преговорима с Бајерном око довођења младог Португалца који није испунио очекивања у Минехну. И његов менаџер је Жорж Мендес.

Прва понуда Росонера да доведу Санчеса на двогодишњу позајмицу уз обавезан откуп уговора је одбијена. Сада Милан нуди 6.000.000 евра за једногодишњу позајмицу, али Бајерн тражи чак 7.500.000 евра за позајмицу уз обавезан откуп. Росонери желе клаузулу  према којој имају право да бирају хоће или неће да откупе Санчеса. Са играчем су договорили плату од 3.000.000 евра по сезони, али Бајерн не попушта.

Друга опција за везни ред је досадашњи капитен малде репрезентације Италије, МаркоБенаси. Торинов везиста није по укусу Синише Михајловића који је тражио од клуба да га прода. Цена му је између 10.000.00 и 15.000.000 евра, а Миланови првотимци Донарумаи Локатели апелују на управу клуба да доведе Бенасија јер га познају из младе селекције и уверени су да би био право појачање. Милан сада размишља да Торину понуди Нијанга заБенасија. С обзиром да Михајловић одавно жели Нијанга, ово није нереална трампа... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар